Ara fa 10 anys. Congrés català de confraries i germandats a Mataró.


Algunes fotos de família dels congressistes i voluntaris.

 

 Ara fa deu anys se celebrava a la ciutat de Mataró el Vè Congrés de Confraries i Germandats de Catalunya. 

Un grup nombrós de voluntaris/àries i membres de les confraries, germandats i Armats de Mataró es van organitzar per tal de poder oferir un programa d'activitats als i les congressistes confrares i confraresses d'arreu. 

Aquell congrés, entre d'altres coses, va provocar que la ciutat pensés i s'organitzés molt abans del calendari habitual i va visualitzar una unió i coordinació notable entre les diferents realitats de la ciutat. 

Amb el suport dels germans de Reus, que cedien el relleu a la ciutat l'any 2009 i l'incansable tossuderia i tasca d'en Manuel Zamora i en Josep Ignasi Boada, es va aconseguir que la ciutat fos per uns dies la capital confrare de Catalunya, on entre d'altres també es van unir membres de la Catalunya Nord. 

Tot i haver un programa extens al llarg de tot els mes de febrer amb exposicions, presentacions i actes litúrgics; , els dies del 24 al 27 de febrer va concentrar el gruix del programa amb taules rodones, ponències i actes litúrgics. Però també es van complimentar amb  visits a museu al castrum dels Armats, als museus , al museu Pas a Pas i la Basílica de Santa Maria juntament a la Capella dels Dolors, presentació de llibre... I com no, també el van complimentar un concert de música confrare, una desfilada dels Armats i l'ofrena gastronòmica de la ciutat de Mataró. 

Bons moments de germanor, de molt de treball i on els voluntaris i voluntàries van ajudar a que tot anés com estava planificat. 

Perpinyà en va prendre el relleu i diferents ciutats com Tortosa, Valls i Lleida van anat assumint aquesta responsabilitat. 

En el moment actual s'està a l'espera la Selva del Camp pugui liderar aquestes trobades, però el context de pandèmia ha estat un aturador. 

Un bon record i efemèride del treball constant, tot just ara fa 10 anys.


 
 També podeu llegir la crònica que ha fet en Jordi Romagosa al bloc dels Armats de Mataró.
 
 




Algunes imatges de participants. 

Alguns moments del concert de bandes. 

Moments de la desfilada dels Armats

Detall d'algunes ponències 

Concerts i actes litúrgics durant el cap de setmana. 


Ponències i diferents intervencions durant el cap de setmana. 

Agraïments a voluntaris

Un dels diferents vídeos de l'exposició Setmana Santa Pas a Pas a l'Ateneu

 fotos àlbums

https://photos.app.goo.gl/t358lKuj5Ii3wv1s1


Notícies sobre el congrés:


Més informació, materials i imatges d'altres congressos catalans

Potser t'agraden aquestes entrades