dilluns, de febrer 28, 2011

Imatges del Vè Congrés


A continuació us oferim algunes imatges del primer dia del Vè Congrés català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa, i que corresponen al proppassat divendres 25. 
Ens agradaria haver-vos fet arribar el contingut i el resum de les intervencions, però de moment us fem aquest avançament de les imatges i alguns vídeos. En tot cas amb el llibre d'actes es farà arribar als i les congressistes els materials i continguts.
Indicar-vos que en total el congrés va comptar amb la representació de 21 ciutats i pobles de Catalunya i la participació de 267 congressistes, més els convidats i convidades, la gran tasca dels voluntaris/àries, i el públic assistent als actes oberts a la ciutadania.
Les imatges que us oferim són de l'Antonio Gómez Cantador, fotògraf del congrés, i aquí les podreu descarregar amb una qualitat més reduïda. (els congressistes que l'hagin de menester ens la poden demanar a través del correu setmanasantamataro@yahoo.es a millor qualitat), i els vídeos són del canal Hermandad de las Angustías de Barcelona. Gràcies ambdós. 
Us recordem que podreu trobar tota la informació del Vè Congrés al web: http://www.vcongres2011.cat

Imatge: Entrada del Teatre Monumental de Mataró on hi havia situats diversos proveïdors d'ensers.
Imatge: Detall de les figures personalitzades d'en Marçal Casanoves sobre totes les figures que apareixen en la Processó de Divendres Sant de Mataró.
Imatge: Entrada al Teatre Monumental de l'Emm. i Rvdm. Dr. Lluís Martínez Sistach, present durant tot el congrés, acompanyat per l'Alcalde acctal. de Mataró l'Il·lm. Sr. Ramón Bassas, rebuts per regidors/res de Mataró i per la Comissió de Setmana Santa.
Imatge: Taula inaugural representada (d'esquerra a dreta en la foto), sr. Ramón Camp i Batalla, vocal del Consell General del Poder Judicial,  el sr. Ramón Bassas Alcalde acctal. de Mataró,  l'Emm. i Rvdm. Dr. LLuís Martínez Sistach Cardenal Arquebisbe de Barcelona, el Sr. Josep Jubany, director del Vè Congrés i el sr. Miquel Gilabert representant de Caixa Laietana.

Imatge: El sr. Jesús Moya, co-president de la Comissió de Setmana Santa de Mataró ofereix un present al sr. Ramón Camp i Batalla. (una figura d'un natzarè)
Imatge: Després dels parlaments les autoritats inaugurals comentant el penitent, que es va regalar als participants.
Imatge: Els sr. Manuel Zamora, president del Consejo de Hermandades de la Archidiócesis de Barcelona i Director del IIIer Congrés, i el sr. Josep Ignasi Boada, director del Ier Congrés.
Imatge: Els srs. Zamora i Boada rebent un obsequi de Javier Lechuga i Pilar Sánchez,  Hermando MAyor i presidenta de confraries i membres de la Comissió de Setmana Santa de Mataró
Imatge: El Dr. Josep Mª Sabater Bosch, cronista oficial de l'Associació de Setmana Santa de Tarragona i professor emèrit de la URV, que va oferir la comunicació "encara a l'entorn de la religiosistat popular"
Imatge: Mns. Jaume Gonzàlez-Agàpito i Granell, Rector de la Parròquia de St. Maria Reina de Barcelona i gran coneixedor dels inicis de la Setmana Santa mataronina, que va oferir la comunicació "processons:una realita en el temps".
Imatge: la sra. Elisabeth Mendoza López presidenta de la Coordinadora de joves Confrares, que va oferir una comunicació sobre la implicació de la joventut.
Imatge: Detall del concert solidari de bandes de les germandats. En aquesta ocasió d'un membre de la Banda de CC. i TT. de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.
Imatge: Detall d'un membre de l'Agrupació Musical Jesús Captiu i Nostra. Sra. dels Dolors.
Imatge: L'Agrupació Musical Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors.
Imatge:Banda de CC. i TT. de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.
Imatge: Banda de CC. i TT. de la Confradía Nuestra Sra. de la Soledad.

Imatge: La Comissió de Setmana Santa va voler oferir un regal a algunes persones col·laboradores i amigues amb la Setmana Santa mataronina.

A continuació us oferim alguns vídeos sobre el concert solidari:
Vídeo deL'Agrupació Musical Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors.

Vídeo:Banda de CC. i TT. de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.


vídeo de l'actuació de la Banda de CC. i TT. de Ntra. Sra. de la Soledad.


Més informació:
  • Vídeos sobre el conert solidari aquí.
  • Segueix totes les notícies del Vè Congrés aquí.