Segueix el Divendres Sant


 


Gaudiu de la Processó de la Processó General de Mataró. 
 
 
 Horari

La processó General sortirà a les 18:30 de la Basílica de Santa Maria de Mataró.

20 minuts abans arribaran els seguicis de confrares i confraresses que venen des de les seves parròquies. Tancarà l'entrada el Sant Crist de la Bona Mort que vindrà acompanyat pels Armats de Mataró. Acte seguit s'iniciarà la Processó.

La Processó General en directe

Mataró televisió fa un desplegament excepcional i retransmetrà la Processó General en Directe. A través de http://mataroaudiovisual.cat/, podreu seguir tot el que passa a l'interior de la Basílica, l'inici de la Processó i tot tipus de detalls i entrevistes. També ho podreu seguir per internet o través dels canals d'streaming des de les 18:30 fins a la sortida del darrer Misteri.
Aparcament i transport públic. 
Es recomana moure's a peu per la ciutat. Si no és possible, hi ha aparcaments al camí de la Geganta, a la plaça Santa Anna, a la Muralla de la Pressó i a la plaça Tomàs y Valiente.  Podreu consultar aquí l'afectació del http://www.matarobus.cat


Per als que vingueu des de Barcelona, podreu consultar els horaris  dels autobusos discrecionals Mataró-Barcelona aquí o trucant al 937981100, o utilitzar el tren de rodalies. Consulteu horaris aquí.

Recorregut

Aquest any 2023  s'inicia des de la Basílica de Santa Maria per agafar el carrer Nou,  La Riera, Carrer d'Argentona, El Torrent, Plaça de Santa Teresa i finalització a la plaça de Santa Anna. 

Alguns misteris finalitzen en aquesta plaça, però l'Oració del Senyor a l'Hort, Ntra. Sra. dels Dolors, els Armats e Mataró i Ntra. Sra. de la Soledat arribaran fins Santa Maria. 

Acabada la processó general hi haurà l'acte de l'"Encuentro" a la plaça Santa Anna. 

Accedir a la plaça Santa Maria
L'accés a la plaça només podrà ser pel Carrer Nou i carrer Santa Maria. L'accés pel carrer Sant Francesc d'Assís estarà obert, però quan s'ompli l'aforament s'haurà de tancar per motius de seguretat.  Només es podrá accedir i fer ús per a  residents i persones de l'organització. Preguem disculpes per les molèsties a veïns i veïnes.
A partir de les 17:00 no es podrà accedir a la Basílica per motius de seguretat i organització. Si podrà accedir el públic participant i assistent als oficis de la Basílica. 

Consells pràctics
 

Viure la processó al carrer Nou será possible fins omplir aforament. S'aconsella gaudir del tram de la Riera el Carrer d'Argentona, el Torrent, Plaça de les Tereses i Santa Teresa.

S'aconsella el carrer Argentona, ja que permet veure la totalitat del misteris i cadascú amb el seu estil propi.

Es recomana evitar cadires plegables i cotxes de nens a les zones de més confluència de públic.  

Emergències
La Direccio de Cultura de l'Ajuntament de Mataró ha organitzat, juntament amb d'altres serveis públics i la Comissió de Setmana Santa, un Pla Especial per a les Processons. 

Com qualsevol acte ciutadà amb confluència de públic, hi haurà serveis d'assistència sanitària i personal de seguretat.

Davant qualsevol cosa, adreceu-vos al personal d'ordre que trobareu identificats, els agents de policia local o els professionals sanitaris.

Recordeu que davant qualsevol cosa, podreu trucar al Servei d'Emèrgencies 112.

Hi haurà punts d'assistència a diferents llocs.  

Recordeu visitar l'Oficina de Turisme de Mataró
L'Oficina de Turisme us facilitarà informació de tot el que passa en aquest dia i en tot el calendari festiu de la ciutat de Mataró. La seva ubicació és la Riera, 48 però també podreu accedir a través del portal de turisme aquí.

Xarxes Socials
Visiteu  mentre espereu les webs de les confraries i germandats, allà trobareu accés a tots tipus de recursos de vídeo, imatges, informació dels estils de cada confraria i misteri. Gaudiu d'aquesta processó, recordeu seguir els consells de l'organització. Recordeu que a part d'un acte plural i cultural, és un acte religiós per a les persones que participen de la processó. 
Gràcies pel vostre suport i col·laboració. 

L'organització, d'avantmà, demana disculpes als veïns i veïns dels trams afectats per circulació i d'altres elements de seguretat. Hi haurà personal de seguretat per garantir accés a peu a residents i zones de pas habilitades.  L'organtizació es reserva la modificació i/o alteració d'horaris i altres elements a indicacions dels responsables públics del Pla d'Especial de Processons. 
Indicacions
 

 Més informació: