La Comissió de Setmana Santa agraeix a la sra. Blanca Mustarós la seva participació en l'exposició.

El Director del Vè Congrés català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa, el sr. Josep Jubany, va visitar la sra. Blanca Mustarós i Soler per a fer-li entrega del llibre "Tingueu memòria i record", així com d'altres materials del V Congrés. Tanmateix va adreçar-li l'agraïment per part dels membres del Comitè per haver pogut comptar amb ella en la inauguració de l'exposició Setmana Santa Pas a Pas i haver cedit una imatge d'ella dibuixada per l'artista Jordi Arenas quan ella tenia 14 anys. La Mateixa sra. Blanca Mustarós va servir de model per a la imatge de la Mare de Déu de la Soledat el 1945.

Imatge: el sr. Josep Jubany i la sra. Blanca Mustarós

La història de la Mare de Déu de la Soledat de Jordi Arenas.
L'any 1945 un grup de devots a la Mare de Déu de la Soledat encarregaren a l'escultor Jordi Arenas i Clavell una nova imatge processional. Jordi Arenas en aquests moments era una jove promesa de l'escultura catalana i d'altres arts. Fou el seu primer gran encàrrec com a escultor. Va utilitzar a la sra. Blanca Mustarós que en aquest moment tenia 14 anys. L'escultor quedà molt satisfet de l'obra i va ser exposada al Museu Municipal i va rebre molts elogis d'entesos del món de l'art.
Malgrat això, la imatge de la Mare de Déu de la Soledat no tingué gens d'acceptació social entre els mataronins del moment que no entenien com una imatge defugia dels canons tradicionals de la iconografia religiosa. La Imatge rebré moltes crítiques perquè tothom la veia massa sensual, i amb mides massa femenines. La Confraria de la Soledat en l'any que s'organitzà canònicament el 1951, van decidir arraconar aquesta imatge després de la negativa de l'autor a modificar els malucs o refer-la, i des del 1956 fou retirada de la veneració pública i es conserva a l'actualitat a la sagristia de la capella del Sagrament de la Basílica de Santa Maria. No ha estat fins l'any 2011 que aquesta imatge ha sortit de la seva ubicació per a ésser contemplada en l'exposició Setmana Santa Pas a Pas, on ha rebut moltíssimes visitants tant del món confrare com d'escultors de l'art contemporani català.


Imatge: Actual de la Mare de Déu de la Soledat.
Informació històrica: Llibre "Tingueu memòria i record:una història delaSetmana Santa a Mataró" de Xavier Alarcón i Campdepadrós.

Potser t'agraden aquestes entrades