Imatge: el sr. Josep Jubany i la sra. Blanca Mustarós
La història de la Mare de Déu de la Soledat de Jordi Arenas.
L'any 1945 un grup de devots a la Mare de Déu de la Soledat encarregaren a l'escultor Jordi Arenas i Clavell una nova imatge processional. Jordi Arenas en aquests moments era una jove promesa de l'escultura catalana i d'altres arts. Fou el seu primer gran encàrrec com a escultor. Va utilitzar a la sra. Blanca Mustarós que en aquest moment tenia 14 anys. L'escultor quedà molt satisfet de l'obra i va ser exposada al Museu Municipal i va rebre molts elogis d'entesos del món de l'art.
Malgrat això, la imatge de la Mare de Déu de la Soledat no tingué gens d'acceptació social entre els mataronins del moment que no entenien com una imatge defugia dels canons tradicionals de la iconografia religiosa. La Imatge rebré moltes crítiques perquè tothom la veia massa sensual, i amb mides massa femenines. La Confraria de la Soledat en l'any que s'organitzà canònicament el 1951, van decidir arraconar aquesta imatge després de la negativa de l'autor a modificar els malucs o refer-la, i des del 1956 fou retirada de la veneració pública i es conserva a l'actualitat a la sagristia de la capella del Sagrament de la Basílica de Santa Maria. No ha estat fins l'any 2011 que aquesta imatge ha sortit de la seva ubicació per a ésser contemplada en l'exposició Setmana Santa Pas a Pas, on ha rebut moltíssimes visitants tant del món confrare com d'escultors de l'art contemporani català.
Informació històrica: Llibre "Tingueu memòria i record:una història delaSetmana Santa a Mataró" de Xavier Alarcón i Campdepadrós.