Presentació del cartell de la Setmana Santa de Mataró 2021


El cartell de la Setmana Santa de Mataró 2021 ja s'ha presentat.  Va ser aquest dilluns 22 de febrer a la Capella de l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

Van participar en representació de la Comissió de Setmana Santa en Rafael Acedo i mn. Àlex Marzo. Va comptar amb la participació del regidor delegat de Cultura, el sr. Xesco Gomar.

A continuació us oferim el vídeo amb la presentació del cartell que es va fer en directa per canal d'instagram, també us reproduïm els parlaments que es van fer i diferents enllaços sobre l'acte i el cartell.

 Vídeo de la presentació del cartell a la capella de l'Hospital Sant Jaume  i Santa Magdalena.

El cartell. 

Cartell de la Setmana Santa 2021
Mònica Torralba ha estat la dissenyadora del cartell de Setmana Santa 2021. Va rebre l'encàrrec de plasmar les sensacions d'aquest any i donar un missatge per a continuar viva amb la flama de l'esperança.

El cartell recull la Basílica de Santa Maria des d'on surt llum en moments com el que s'ha viscut. 
 
A la porta una família confrare que enguany no sortirà als carrers però viurà la Setmana Santa en germanor, unitat i a l'interior dels temples i recintes. 

De la família la seva ombra projecta persones i imatges característiques de la Setmana Santa com són un noi armat, una dona portant i un natzaré amb capirot i entremig d'ells la Creu de Guia .
 




Venim de lluny ( Rafael Acedo)
 
La Setmana Santa de Mataró es remunta a molts segles ençà.
Un bon exemple és la Puríssima Santa que es va fundar a Mataró al 1605 o al segle XVIII on van néixer les congregacions i germandats, moltes d’elles han arribat als nostres dies. 

La Setmana Santa a Catalunya s’ha convertit en un llegat cultural i patrimonial considerable.
Avui dia, encara són vives les manifestacions culturals, gastronòmiques, alguns valors, elements musicals...
Al llarg de la història també hi ha hagut moment complicats. 

L’any passat.
L’any passat no vàrem poder viure la Setmana Santa com l’havíem conegut. Això no vol dir que no hi hagués Setmana Santa. 

La Comissió de Setmana Santa va treballar intensament en actes solidaris, en accions com elaboració de mascaretes i material sanitari, portar aliments i recaptar fons entre les accions més destacables. Això també va ser viure la Setmana Santa, que la vàrem poder complementar amb més de 54 actes a la xarxa i nombrosos continguts. 
La capella de l'Hospital  Sant Jaume i santa Magdalena va ser el lloc escollit per a la presentació.

Aquest any
Encara estem en un context de pandèmia. Tenim molt present a les persones que ens han deixat, l’impacte que està tenint en el treball de moltes persones, també en l’esgotament de molta gent i la necessitat d’aferrar-se a l’esperança per a poder superar la situació. 

Com sabeu, la Comissió està composada per 11 realitats confrares presents a la ciutat de Mataró.
Des de l’any  1986 venim treballant per tal d’oferir un gran programa cultural, religiós i tradicional a la ciutat de Mataró.

Aquesta també és la nostra voluntat per aquest any.
En el moment actual estem treballant amb la Direcció de Cultura de Mataró poder oferir actes litúrgics als temples en petit format, materials i continguts a la xarxa, activitats culturals en recintes tancats... i com sempre a l’empara del que marqui el PROCICAT i el sentit comú de la responsabilitat. 

Aquest any també fem una crida a la solidaritat. A tota la ciutat que continuï sent solidària i de forma concreta els confrares i confraresses. Per aquest motiu estem pensant en diferents accions que donarem a conèixer els propers dies. 

No viurem processons
Aquest any no viurem processons com hem conegut fins ara que omplen carrers i barris.  Però estem treballant per a que el màxim de programa que hem ofert fins ara es pugui realitzar des del seny, responsabilitat i compromís.
En el moment actual estem a l’espera de poder tancar tot això i per tant, però us ho donarem a conèixer els propers dies. 

Convidem
Com cada any, convidem a la gent a viure, reviure i conviure durant la Setmana Santa.
I com cada any, ho intentem fer des del màxim de respecte a totes les visions presents a la ciutat de Mataró. 

 
Imatges de l'acte de presentació.
 
Compartim esperança ( parlament mn. Àlex Marzo)

Cada any per aquestes dates de la Quaresma, Setmana Santa i Pasqua les diferents entitats que formem part de la Comissió de Setmana Santa de Mataró posem al carrer la nostra fe, la nostra germanor, la nostra cultura i la nostra esperança.

L’any passat ho teníem tot preparat però les circumstàncies ens van portar a viure aquests dies amb intensitat des de casa nostra.

Aquest any tampoc podrem sortir al carrer però si que podrem viure igualment amb intensitat aquest dies amb actes tancats a les esglésies i en recintes convenientment preparats perquè no esdevinguin cap perill per ningú. 

Per això potser aquest any hem volgut subratllar més que mai amb el nostre cartell de Setmana Santa 2021 i el seu lema “Compatim esperança”, aquest fet. Aquest any tant dur per tots ,especialment pels qui els ha tocat de prop la malaltia, pels qui han perdut un ésser estimat, pels qui senten la incertesa de la feina i passen per situacions d’escassedat, amb tots ells d’una manera especialment ens volem sentir a prop en aquests dies i compartir des de la nostra fe, des dels nostres actes, la nostra esperança.
 
La capella i la solidaritat.

Per aquest motiu hem volgut escollir aquest lloc per presentar el cartell d’enguany, la capella de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Un lloc històric de la ciutat que representa aquesta lluita contra la malaltia,  la solidaritat i l’esforç de molts que al llarg dels anys han treballat i han ajudat perquè esdevingués un lloc d’esperança. Aquest any també aquest lloc ha sigut molt important en l’atenció a tots els malalts per això hem volgut fer-nos present aquí per portar esperança a tots els qui treballen en la sanitat, a tots els malalts i a tots els qui se senten abatuts. 

Aquesta Setmana Santa més que mai amb tots els actes que farem: religiosos, culturals, solidaris i de germanor volem compartir esperança amb tota la ciutat. Una esperança que neix de la nostra fe expressada en les imatges que venerem de Jesucrist i de la Verge Maria. 

Aquest any celebrarem la Setmana Santa des de dintre del nostre sentiment però esperançat que l’any vinent ho tornarem a fer i Déu faci ho puguem fer pels nostres carrers. 
 


Altres enllaços que han donat informació:

Potser t'agraden aquestes entrades