Processó per demanar el final de la pandèmia a Perpinyà a mans de l'Arxiconfraria de la Sang.





Ahir diumenge 18 d' Octubre, l'Arxiconfrarie de la Sanch van realitzar una processó de petició, per tal que aquesta pandèmia que assola el món finalitzi. 

Igual que feien els antics confrares i congregants en els altres episodis de pesta que va assolar Catalunya al passat, l'Arxiconfaria de la Sang va demanar per a totes les persones víctimes d'aquest moment i va demanar el fi de la mateixa.  També va haver moment per la petició de pau al món i per a tots els confrares i confrares d'arreu. 

L'acte, amb totes les mesures i restriccions sanitàries i d'aforament, va comptar amb la col·laboració i presència de confrares  de la Vésubie, la Roya i la  Tinée...

 Des del Camp Sant fins la catedral de Sant Jaume, els confrares van portar la imatge del Devot Crist, que és un Sant Crist medieval de 1307.

Al final de l'acte, Monsenyor Turini, va   beneir una imatge de Sant Vivenç Ferrer, patró protector i fundador dels confrares de la Catalunya Nord i la va ubicar a la capella de Sant Francesc de Paula, que és la capella que custodia i n'és responsable l'Arxiconfraria. 

L'Arxiconfraria de la Sang de Perpinyà té el seu origen al 1416, després de les predicacions de Sant Vicenç Ferrer pels territoris de la Corona d'Aragó del moment.  Avui dia aquesta entitat és encara viva i  activa la ciutat  de Perpinyà i a tota la comarca.

 Durant el segle XV, i gràcies a les predicacions de sant Vicenç Ferrer, aquesta devoció s’aniria estenent per tot el territori de la Corona d’Aragó, sent el propi sant l’encarregat de fundar l’any 1416 a Perpinyà la Confraria de la Puríssima Sang, que avui en dia encara existeix. 

Les imatges són per cortesia de Diocese66.

Més informació:

Potser t'agraden aquestes entrades