La Processó del Prendiment

MULTITUDINÀRIA I DIGNE  PROCESSÓ DEL PRENDIMENT
A Mataró la Processó de Diumenge de Rams, és la Processó del Prendiment que organitza la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors. Aquest any va tenir a més el compenent de l'esplèndida col·laboració dels Armats de Mataró que van participar en l'escenificació del Prendiment i anaven obrint la Processó.
La Processó es va comptar amb bons moments i molt significats com va ser  la sortida de Jesús Captiu de la Basílica, l'entrada dels Armats de Mataró a la plaça de Santa Maria liderats pel nou Capità Manaia amb les desfilades que són patrimoni cultural de la ciutat, la baixada per la Riera,  la coneguda Pujada de les Escaletes ( que dóna nom popular a aquesta processó com la de Les Escaletes), i l'entrada a Santa Mataria fent honors als portants i confrares. 

La Processó va comptar amb la música de la Banda de Tambors i Cornetes de la Confraria, que van tocar peces i marxes processionals, així com la Petita Gran Banda de Barcelona que tocar música sacra i música tradicional de Setmana Santa com és el pequeño costalero, Costalero, la Saeta..., així com la banda dels Armats de Mataró que marcava juntament amb els cops de llança els ritmes de les desfilades.
Molt de públic es va concentrar durant tot el recorregut de la Processó, però va ser a la Pujada de les Escaletes on es va aglomerar més gent per veure com els portants pujaven corrent el Pas. Va ser un moment emotiu, d'efervescència col·lectiva on es va sumar la música de fons molt agitada barrejada amb un fons d'aplaudiment i visques a Jesús Captiu, i un ambient de màxim esforç físic per part dels Portants.

Acte Seguit els portants van aixecar al Cel el Pas i van continuar la Processó cap a la Basílica de Santa Maria tot seguint la marxa dels Armats de Mataró que anaven obrint pas.
Imatge cedida Antonio Gómez C.: penitents i representants de les confraries i gemandats.
La Processó va comptar amb més amb la representació de les diveses confraries i germandats de Mataró que van voler acompanyar.
La col·laboració dels Armats de Mataró, juntament amb els moments emotius i populars d'aquesta processó van fer que es pogués gaudir d'una molt concorreguda i digne processó del Prendiment.

A l'entrada a Santa Maria es va donar un altre moment emotiu important.


Imatge cedida Antoni Gómez C.: La pujada de les Escaletes.

Imatge cedida Antonio Gómez C.: Els portants de Jesús Captiu aixecant el Pas després de la Pujada de les Escaletes.


Imatge cedida Antonio Gómez C.: Els Armats de Mataró pujant la Riera.
Imatge: la biga romana davant de la Creu de Guía.

Imatge: Els Armats de Mataró entrant a la plaça de Santa Maria sota el lema de Soldats de Pau.

 Imatge cedida Antonio Gómez C.: Jesús Captiu sortint de la Basílica de Santa Maria.

Veieu el resum de la Processó a la Televisió de Catalunya TV3:

Més imatges a :

Potser t'agraden aquestes entrades