El Prendiment

UNA ESCENIFICACIÓ EMOTIVA

L'Escenificació del Prendiment és l'acte que se celebra prèviament a la Processó del Prendiment davant la Basílica de Santa Maria de Mataró. En aquesta es realitza el fragment de la Passió de Jesús en el qual Judes ven a Jesús per 30 monedes de plata i és apressat.

 Cada any aquest escenificació atrau un major nombre de públic que acabat l'acte es dirigeix a la Riera a veure passar la Processó o anar a cercar una bona ubicació a la Pujada de les Escaletes. 
L'Escenificació enguany va fer un salt qualitatiu important ja que els figurants i actors -tots ells confrares - van demostrar que no només sabien actuar; sinó que sentien i s'emocionaven per allò que estaven fent.

Imatge: Sortida de Jesús Captiu de l'interior de la Basílica de Santa Maria.
 
El fet de fer l'escenificació tant a sobre del petit escenari davant de la Basílica com fer partícip la imatge i el Pas de Jesús Captiu, així com els confrares a peu de carrer i els Armats, va fer que fos un acte molt visual i apreciat pel públic.
El moment més aplaudit va ser la sortida de Jesús Captiu de l'interior de la Basílica de Santa Maria, i es va fer un gran silenci entre els presents i els confrares tant en el moment que Judes li fa el petó a Jesús, com en el moment que és apressat i passa a ser captiu.
Imatge: Detall del públic i de l'escenificació.
 
Imatge: Judes  agafa les trenta monedes de plata.


Imatge: Els Armats de Mataró davant Jesús el Captiu.
 Imatge: El capità manaia portant a la mà la corda, símbol de captivitat.
 
Imatge: Els Armats de Mataró fan l'entrada a la plaça.


 
Veieu en el següent vídeo un resum de l'Escenificació del Prendiment:


Potser t'agraden aquestes entrades