diumenge, de setembre 27, 2020

La Comissió proposarà a l'Ajuntament de Mataró que reconegui el treball i dedicació dels recuperadors de la Setmana Santa de Mataró.

 

Amb l'aniversari dels 30 anys de la Comissió de Setmana Santa, les confraries, germandats i Armats van mencionar en un acte íntim i familiar a aquelles persones que van fer possible la creació de la Comissió i la recuperació de la Setmana Santa a la ciutat.  Molts no van poder ser reconeguts perquè havien estat cridats a la Casa del Pare, tot i que es va fer una menció col·lectiva a tots i totes, sense ànim de no deixar a ningú fora del record. 

 Aquest any, el primer president de la Comissió, l'ÀngelRubio ens va deixar.

El grup de portants del Sant Crist de la Bona Mort, va promoure es pogués fer un acte en record quan la situació ho permetès.  

L'Àngel Rubio va estar gairebé 4 dècades a la Comissió i per a que la Setmana Santa de Mataró continués. 

 La seva tasca però va ser molt més, ja que va establir ponts entre persones de diferents zones de la Mataró en creixement, i que tenien formes de viure i conviure la Setmana Santa diferents.  I poc a poc es va anar construint en un model divers i plural, que va anar sumant i connectant.  

 Entre aquells recuperadors, també hi ha en Salvador Domínguez, qui va ser primer secretari de la Comissió i que també ha estat actiu fins que la seva salut li ho ha permès.  Antic confrare i fill de Mataró, va fer una gran tasca als anys norante per al creixement dels actes processional a la ciutat amb d'altres persones. 

Ambdós van conèixer les processons del passat, van treballar molt activament per a recuperar aquesta bella i antiga tradició, que no es separés de l'objectiu i l'essència del fet religiós,  van connectar entre els antics confrares i confraresses amb els nous membres amb altres formes i llenguatges... i van ser també exemple de tossuderia i de situació de la ciutat de Mataró arreu del panorama català i espanyol.


Parlat amb les famílies i tenint el seu consentiment, en les properes setmanes la Comissió formalitzarà la petició i demanarà l'estudi de la proposta.