La Comissió cedeix més de 17 mil imatges del seu fons fotogràfic al Museu Arxiu Santa María de Mataró.



La Setmana Santa de Mataró va iniciar una nova etapa històrica a finals dels anys vuitanta. 
Gràcies a la fotografia i a les eines digitals que han anat apareixent, la Comissió de Setmana Santa va començar a compilar imatges i reportatges de les diferents processons, activitats i moments. 

Aquesta tasca es va intensificar a partir de l'any 2011 gràcies a la col·laboració de fotògrafs com Santi Flores, Oscar Rojano, Antonio Gómez... entre d'altres,  més recentment LLuís Rugama i també part de J. Merino per a cobrir aquells moments més íntims. 

També i més recentment, gràcies a les noves xarxes socials i la disposició de telefonia mòbil ha permès un salt qualitatiu considerable en l'explicació dels fet i la Setmana Santa mataronina. 

Gràcies al treball fet al llarg del temps i més intensament durant aquest confinament, la Comissió ha organitzat i digitalitzat un fons que recull 264 actes fets a la ciutat des de l'any 2004, així com els primers moment de la fotografia analògica dels anys vuitanta. 

El plenari de la Comissió de Setmana Santa celebrat el divendres 25 de setembre, va decidir cedir aquest fons, que consta amb més de 17 mil imatges, al Museu Arxiu Santa Maria de Mataró.

Fa anys, la Comissió va signar amb el Museu Arxiu Santa Maria de Mataró la cessió de tot el seu fons documental ( actes, cartes, documents) a la mateixa entitat per a la seva custòdia història i ús, si fos necessari. 

D'aquesta manera, quedarà per al futur en format d'imatges, una etapa històrica de la ciutat de Mataró. 


Des de la Comissió s'agraeix el gran temps de dedicació de totes les persones que han participat d'aquests fons i el seu treball. 

També anima a continuar compartint moments i records a través també de la imatge. 

La Comissió està treballant també per a que aquest fons pugui ser consultable en aquest espai web en el futur, ja que disposa de tots els drets i cessió, per tal que es puguin visualitzar i compartit. 


Potser t'agraden aquestes entrades