Presentació del Cartell de Setmana Santa 2019


 La tarda del dissabte 16 de març va ser el dia d'inici dels actes de la Setmana Santa mataronina.
Amb l'acte de presentació del cartell i del programa es dóna per iniciat una quarantena llarga d'activitats que ompliran carrers de la ciutat d'actes culturals, solidaris i processons.
L'espai va ser la joia de l'art barroc català: la Capella dels Dolors, a la Basílica mil·lenària de Santa Maria. 
Rafael Acedo va conduir l'acte davant una multitud de persones que van fer quedar petita la capella i que va comptar amb presidents, confrares majors, persones d'entitats, regidors municipals, i molts confrares i confraresses de la ciutat.
Mn. Josep Rodríguez va obrir acollint en tant que rector de la Basílica i va animar a viure amb intensitat els dies que s'apropen.
El parlament central el va efectuar Manel Riera, que és el nou prior de la Venerable Congregació dels Dolors, que enguany celebra els seus 325 anys fundacionals. Va recordar el gran llegat cristià que hi ha Mataró i a Catalunya essent una presencia viva les congregacions dels Dolors arreu.
Montse Estrems explicant el cartell 2019
Acte seguit, es va destapar el cartell 2019 dissenyat per Montse Estrems. L'autora va comentar que el cartell recollia la imatge de la Mare de Déu, mostra de la passió i dolor durant la Setmana Santa, i com és l'exemple del fill mort sobre la mare. Colors foscos, com els de la passió però un vermell que genera tensió al cor, igual que amb l'any de l'aniversari. I de dalt baixa una llum, que connecta el cel i la terra en aquell moment, on el Pare veu la mort del fill. Un cartell que va rebre un gran aplaudiment i que va ser de l'agrat de tots i totes les presents, sent un exemple les mostres d'agraiment a l'autora.

Presentat el cartell, es va fer una escenificació de la Passió que es podrà veure durant la Setmana Santa al pati del rector. Es va fer un moment de l'hort de Getsemaní, quan Jesús parla amb el seu pare i reflexiona sobre el que li ve, i com s'entrega.
Mn. Álex Marzo.
Mn. Àlex Marzo, consiliari de la Comissió, va recordar la part més religiosa. Els confrares també es preparen amb molta intensitat. Celebren el tríduum Pasqual de la Passió, Mort i Resurrecció. I aquest és el lema de fortalesa i que uneix gent de moltes contrades. Un exemple és la Processó General que aplega gent que viu una Processó de maneres i estils molt diferents.
Jordi Merino durant la presentació del programa.
El parlament en nom de la Comissió el va efectuar el seu president en funcions, en Jordi Merino qui va recordar que es te a les mans una gran responsabilitat de posar un missatge de pau al carrer d'una bella i antiga tradició. Va fer un repàs de la convivència a l'espai públic que ara és divers i plural, per tant de tothom, i va animar a posar aquest missatge. Va repassar tots els actes, més de 45, que es faran aquests dies a la ciutat i va animar a participar-hi.
L'Alcalde David Bote durant la seva intervenció.
Per la seva part l'Alcalde, David Bote, va cloure l'acte agraint a tota la gent que fa possible que la Setmana Santa mataronina sigui cada cop més viscuda i tingui un gran reconeixement exterior per part d'altres ciutats amb una gran tradició confrare. Va descriure que moltes són les persones que hi treballen i també més enllà dels dies Sants, ja que formen part de la vida activa i viva de la ciutat.

Moment de l'escenificació de la Passió de Sergi Julià. 


Mn. Josep Rodríguez que va acollir l'acte.

Manel Riera, Prior de la Venerable Congregació.

Potser t'agraden aquestes entrades