Programa de la Setmana Santa 2019

Més de quaranta activitats, processons, actes sagramentals i culturals conformen la Setmana Santa 2019 de Mataró.

El programa de la Setmana Santa de Mataró 2019 ja s'ha presentat. Va ser en l'acte on es va donar a conèixer el cartell 2019, realitzat per la dissenyadora Montse Esmens en l'incomparable entorn de la Capella dels Dolors de la Basílica Mil·lenària de Santa Maria.
 
Un programa, que com va dir el president en funcions de la Comissió, contempla al darrer la voluntat de celebració per a viure, reviure i conviure la Passió, Mort i Resurrecció pels carrers de la ciutat. Una bella i antiga tradició molt arrelada a la ciutat de Mataró des de l'antigor i que encara es viva avui dia, en un context d'una societat més diversa i plural.
 
Un programa d'actes que recull el gran treball de moltes persones que ho van durant tot l'any i que agafa més visualització durant aquest temps de la Quaresma i la Setmana Santa.
 
Una munió d'actes també és un revulsiu cultural de ciutat i que no deixa de ser un atractor d'interès de molta població de municipis i ciutats properes, i que conforma Mataró com una gran ciutat confrare catalana, així com moltes d'altres.
 
Es presenta doncs, un programa amb millores constants, la novetat de mantenir la senda nombrosa d'actes, i un programa despert, desvetllat i actiu que ja s'ha posat en marxa.
 
I des de la Comissió us animen a compartir amb tots nosaltres.

 

També el podreu descarregar al vostre telèfon aquí.

Programa 2019

  • Presentacions: com la presentació del llibre dels llibre històric dels Armats de Mataró. La presentació dels butlletins com el de la Coronació d’Espines o el Llamador  de Cuaresma del Nazareno y la Esperanza. I com no, moltes presentacions d'actes singulars i cartells de cada confraria.
  • Concerts: Com el de l’Agrupació Musical-Captiu Dolors amb un motiu solidari per a Mataró camina per l’Alzheime, juntament amb l'acte d'exaltació a les imatges titulars de la confraria. I també en tant que solidari l’assaig solidari que es fa pels carrers del centre de la ciutat.
  • Tríduums, via crucis quaresmals i formacions: Que malgrat oferir-se com a interns, conviden a conèixer què són i compartir.
  • Jornades de convivènciesCom les que fan la Verònica amb la comunitat salesiana dins d'una jornada de germanor.
  • Trasllats: Que es fan de les cases germandats  amb les seves imatgescap als seus temples per a viure els dies Sants i s'han convertit en un acte per si amb el temps.
  • Les nombroses processons i  que han format, Mataró com una de les ciutats on més se celebren a Catalunya:
    • La primera i que inicia aquests actes a l'espai públic és la de la Coronació de la Verge de la Soledat a Cirera, sent una festa de barri amb tota la participació d’una gran part del veïnat.
    • La de la Maria al Peu de la Creu, que recorda la importància d’aquesta diada en el passat i que a Catalunya obria la Setmana Santa.
    • La de la Coronació d’Espines, convertint-se en la processó del Palau i l’Havana sent la processó del Dissabte Sant.
    • La Processó del Prendiment que aplega a nombroses persones per a recordar el captiveri de Jesús la tarda del Diumenge de Rams.
    • El Via Crucis de la Llantia  que emula el pes de la Creu, el camí de la Creu amunt i avall per les pronunciades pujades del barri. o el Via Crucis de Cerdanyola. O el via Crucis Interparroquial que és potser, un dels actes més antics a la ciutat impulsat pels Caputxins i les parròquies de Mataró fa uns segles, i on els portants del Sant Crist col·laboren.
    • La Processó de Dijous Sant, Nit morada.  Amb el més pur accent andalús processional i  que enguany també ofereix nous estils.
    • Al Centre Històric L’Homenatge a la ciutat dels Armats que agraeixen a la seva ciutat el fet de ser-ne patrimoni, desfilant, fangant i oferint el seu estil.
    • La Processó Nit del Silenci que recorda les antigues processons de la ciutat catalanes, senzilles, austeres i espirituals.
    • La Processó General de Mataró, la més participada, viscuda i amb major diversitat actualment, que ha estat declarada Patrimoni Cultural de Mataró. I que conservarà el mateix format de l'any passat amb millores en el recorregut i la sortida.
    • La processó del Dissabte Sant, Processó del Silenci, que enguany comptarà també amb la participació dels Armats que acompanyaran el Sant Sepulcre i la Soledat.
    • I la més recent, i de més petits  anunciant la Resurrecció, la Processó Infantil a Crist Ressuscitat que aquest any comptarà amb una novetat d’Alegria, emulant les processons de l’encontre antigues catalanes.
  • Actes sagramentals:  El Prendiment, previ a la processó del mateix, nom. La Passió dels Armats realitzada al pati del rector de Santa Maria. O la recuperada Vestició de
    la Mare de Déu dels Dolors, un acte que recorda aquells actes del s.XVIII, conservant tota la seva essència.
  • Actes culturals: Com la Matinal de Saetas que recorda aquest cant tradicional del poble andalús i que s'ha fet present des de fa més de 30 anys el matí del Diumenge de Rams al Parc de Cerdanyola. O les mencions Fidelitas confrares que enguany seran la segona edició, o el concurs de fotografia confrare a les xarxes socials.
  • I el pregó:  Que aquest any serà realtizat per una parella, la d'Ivan Romero, un costalero i Sandra Garcia, una portant del Sant Crist. Dos estils diferents i molt presents a la ciutat.

Potser t'agraden aquestes entrades