La Processó de Crist Rei es farà pels carrers de Mataró.

 


Aquesta setmana s'anunciava en aquest espai webbloc que la Generalitat de Catalunya deixava sense efectes el pla de represa del Procitat. D'aquesta manera, les manifestacions religioses i de cultura popular podrien tornar als carrers després de 20 mesos, sempre que les mesures sanitàries ho permetin i complint les restriccions de portar sempre la mascareta. 


Això ha fet que les entitats mataronines es posin a treballar per a poder celebrar totes les activitats i actes d'aquest trimestre de forma presencial i fora de recintes tancats.  Un dels actes que s'anuncia és el que posa la fi al calendari litúrgic, la Festa de Crist Rei. 

La Confraria de la Coronació d'Espines ha impulsat la celebració de la festa com es feia abans de l'etapa de pandèmia, però amb un canvi de recorregut. 

Presenten així la que serà la primera processó en el format tradicional després de la declaració de la situació de pandèmia a Mataró, fora d'un temple o recinte tancat. 

Serà el diumenge 21 de novembre en un recorregut que connectarà el Monestir de l'Assumpció, conegut com el convent de les Caputxines amb Sant Josep. 

Comptarà amb la col·laboració de l'Agrupació Musical Sagrada Família. També s'ha convidat a participar-hi a la Diputació Infantil de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza que comptarà amb l'Agrupació Musical Costalaros de Castelldefels, entre d'altres. 

La festa començarà amb la celebració de l'Eucaristia presidida per mn. Litus Ballbé a la capella del convent de les Caputxines. Acabada la celebració s'iniciarà la processó des de l'interior del mateix convent direcció el pati de Sant Josep. 

Hemeroteca de notícies i imatges de la festa de Crist Rei: 


Imatge de la processó 2016 recorrent tots els balcons del Palau. 
 
Processó nocturna de Crist Rei amb la participació del Bisbe Msn. Antoni Vadell 2018.

Potser t'agraden aquestes entrades