Festivitat de Crist Rei

Misteri de la Coronació d'Espines. 
Creu de guía, al gons el pas.
Aquest matí la Confraria de la Coronació d'Espines i la comunitat parroquial de Sant Pau han celebrat la festivitat dedicada a Crist Rei.

La celebració ha començat amb l'Eucaristia presidida per mn. Josep Joan Badia, rector i consiliari de la Confraria. Acte seguit s'ha procedit a processionar la imatge de Jesús coronat d'espines pel barri del Palau.

Acabada la processó s'ha fet un certamen de música confrare dirigit per l'Agrupació Musical Sagrada Família i després un aperitiu flamenc amb diverses actuacions al carrer de la Siete Partidas al barri del Palau.

La Festivitat de Crist Rei.

Aquesta festivitat, tal i com ha recordat el consiliari a la Santa Missa, ajuda a entendre el missatge que Jesús va venir a servir, i a fer-ho amb humiltat. A diferència de reis de la seva època engalonats de joies, servents, exèrcits... Jesús venia amb el seu amor i la seva paraula. Ens recorda un Jesús, fill del Pare, que és humil, que el seu Regne no és d'aquest món i perdona als que l'acusen i l'increpen perquè no saben el que es fan.
A l'edat mitjana el Crist era era representant gràficament en una postura solemne, envoltat amb mandorla, en posició majestuosa en un tro i acompanyat de l'alfa i l'omega. Tal qual recorda un rei humà engalonat amb les millors vestes i tot ple de joies. En canvi la icona de Jesús coronat mostra un Jesús patidor, que perdona, lluny d'aquestes representacions de pantocrator i els basileus grecs.

És una icona que rememora el segon moment on es menciona en els Sants Evangelis a Jesús en tant que Rei. els soldats romans es mofaren i el coronaren amb una corona d'espines. El primer moment va ser la conversa amb Ponç Pilat que li preguntà si ell era rei, i Jesús contestà que el seu Regne no era d'aquest món.

També apareix que en els texts Bíblics també apareix el concepte rei referint-se a Rei de reis, rei dels jueus, rei dels cels....
El pas de la Coronació d'Espines. 

Una confraria de la comunitat parroquial

Moment de l'Eucaristia.
A la part final de la Missa, abans d'iniciar la processó, mn. Badia ha recordat que la comunitat i família cristiana de Sant Pau va acollir, a petició de la Comissió de Setmana Santa fa alguns anys, aquesta confraria a la seva seu.
Avui dia els confrares d'aquesta confraria són part de la família i comunitat parroquial, ofereixen culte a la imatge de Jesús coronat d'Espines a l'interior del temple - tot seguint les indicacions de la tarraconense que aconsellen les imatges de Setmana Santa rebin culte- i participen de la vida i festivitats del calendari cristià.
La processó de Crist Rei, és un exemple més de la vida d'aquesta comunitat de Sant Pau, que els va acollir i que avui dia són un gran grup cristià. Ha demanat als membres de la Comissió, i de la qual la confraria en forma part, es traslladi aquest missatge.
També hi ha hagut moment de demanar suport als veïns i veïns del barri que tan malament ho estan passant, i també als veïns i veïnes d'altres confessions religioses que aquests dies reben els atacs de la indiferència.
Els i les portants traient el pas de la parròquia. 
Mn. Badia acompanyat de dues madrines de la Confraria. 
Creu de Guia. 
Moment de la Sortida processional.
Agrupació Musical Sagrada Família
Moment de la festa de l'aperitu flamenc. 

Veieu a continuació un petit vídeo de l'inici de la processó i el pas per la Ronda.

Potser t'agraden aquestes entrades