dissabte, de febrer 09, 2019

Ivan Romero i Sandra García pregonaran la Setmana Santa de Mataró 2019.


En el plenari de la Comissió de Setmana Santa celebrat, ahir divendres 8 de febrer, es presentava la proposta de pregó per aquesta Setmana Santa.

Ivan Romero i Sandra García han estat proposats i escollits per a fer composar el pregó d’enguany i que es farà el 30 de març a la parròquia de Maria Auxiliadora.

El format presentat és de dues persones, un format que no es veia a la ciutat des del pregó en parella fet pels actors Joan Pere ( actual premi Gaudí extraordinari) i Paco Morán ( que en pau descansi) a l’any 2005.

El pregó de Setmana Santa es va impulsar a la ciutat de Mataró de la mà de la Hdad. Ntro. P . Jesús Nazareno y Ntra. Sra de la Esperanza formalment l’any 1993, tot i que els anys anteriors van emular uns intents de pregó amb lectures a l’antic concurs de Saetas que es feia al Parc de Can Tuní.

Amb el temps, ha estat un nombre considerable de persones que han pregonat la Setmana Santa de Mataró i han fet amb aquest acte una crida a mantenir viva l’antiga i bella tradició, preparar-se a viure quelcom especial, així com preparar i motivar als confrares a continuar amb la vivesa del missatge.  També amb el temps el dia i l’espai han anat transformant-se i s’ha passat de l’obertura que es feia a la Matinal de Saetas el Diumenge de Rams, a un dia més especial i concret a la parròquia de Maria Auxiliadora.


Aquest 2019 els pregoners seran una parella formada per l’Ivan Romero i na Sandra García.

 
Sandra García actualment és presidenta de la mataronina Confraria del Sant Crist de l’Agonia. Una confraria que malgrat fundar-se més recentment, va jugar un paper moltactiu després de la Guerra Civil Espanyola per a recomposar confraries antigues, així com impulsar noves advocacions a la ciutat. Per aquest motiu, molts escuts de confraries mantenen l’emblema inicial d’aquesta confraria.

La Confraria del Sant Crist de l’Agonia, n’és l’òrganitzadora del Via Crucis de la Llàntia des de fa més de 30 anys, participa dels Via Crucis de Cerdanyola, així com de l’Interparroquial de la ciutat de Mataró, essent un dels actes més antics i vius a Mataró.

A més, Sandra Garcia, n’és una portant del Sant Crist, una de les altres característiques d’aquesta confraria que compta amb un grup de dones que se sumen en igualtat als homes portants.  També, amb anterioritat ha estat portant de Ntra. Sra. de la Esperanza.

Per la seva part Ivan Romero prové d’una família confrare. Des de petit ha viscut i crescut en l’entorn d’una germandat. Des de petit ja participava en les processons recuperades a la ciutat de Mataró com a penitent i a la temprança de 15 anys va fer el salt a fer de costalero de Jesús.
 
 Ha estat durant molts anys exercint aquesta funció fins que va ser escollit com a capatàs del pas de tro de Ntro. P. Jesús Nazareno i va prendre el relleu al 2014 estant al capdavant durant 4 anys. Des d’aleshores, continua essent membre de la Hdad. Ntro. P. JesúsNazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza i és un dels ajudants de priostria, que en la jerga confrare significa persones que vetllen per la imatge i en tenen cura. 
 
Aquesta Hermandad, com altres confraries de la ciutat, té una amalgama plural d’activitats al llarg de l’any, destacant-ne algunes considerables com la Processó de Dijous Sant, Nit Morada al barri de Cerdanyola, l’impuls d’una Processó Infantil a Crist Ressuscitat el Diumenge de Pasqua o la de Creu de Maig, així com la de la festivitat de la Immaculada Concepció, entre d’altres.