Bona festivitat de Santa Teresa de Jesús


Avui 15 d'octubre se celebra la festivitat a aquesta Santa, qui va ser declarada la primera dona doctora de l'Església a 1970.
 
La vida de Santa Teresa de Jesús la composen molts episodis des de la seva infantesa, moltes etapes de malalties, però va deixar molts exemples d'oració, bones amistats amb sants com Sant Joan de la Creu i altres, molts texts i poemes, i va ser qui va liderar la gran reforma de l'ordre carmelità.
 
Va fundar convents a Medina del Campo, Malagón, Valladolid, Toledo, Pastrana, Salamanca, Alba de Tormes, Segovia, Beas, Sevilla, Caravaca, Villanueva de la Jara, Palència, Sòria i Burgos...
 
Santa Teresa de Jesús a Mataró.
 
Després de la seva mort la seva petjada també va arribar a Mataró. El 1648 es fundava la comunitat carmelitana a la ciutat que ha arribat fins els nostres dies. Es va construir el convent de la Immaculada Concepció de les Carmelites Descalces i que va arribar a 1936, quan va ser destrossat i cremat durant el juliol negre a Mataró.
 
Anys després es va construir el nou convent a la zona de Can Torner i actualment la comunitat religiosa la composen 21 dones que viuen amb alegria la vida de Jesús amb les seves germanes i treballen per la solidaritat amb tots els homes i les dones, tot seguint la vida evangèlica que va mostrar Santa Teresa de Jesús.