Els confrares de l'any 2002


Portada del diari El Punt, març de 2002.
Alguns membres de la Comissió de Setmana Santa 2002.
Corria l'any 2002. La Setmana Santa de Mataró de l'any anterior va ser nombrosa, amb mes de mil persones participants, amb nombroses confraries i la nit de Divendres Sant recordava les processons d'abans de la desaparició  als anys seixanta, però en aquesta ocasió amb colors, músiques, ritmes i estils processionals de l'antigor i d'altres molt diferents.
 
La Comissió de Setmana Santa havia fet quinze anys essent el darrer president en Salvador Domínguez i iniciava una altra fase en un any de comissió gestora coordinada per en Jesús Moya i en Jordi Merino.
 
La capital del Maresme es convertia en una de les ciutats confrares de Catalunya per diferents motius, amb estil propi i amb una multitud de confraries i germandats presents a gairebé tots els barris de la ciutat.
 
Aquesta diversitat es va convertir en quelcom mediàtic també. Eren anys de bona salut, de creixement.. i el diari El Punt va voler recollir en un reportatge la diversitat confrare mataronina en un número especial al març de 2002.  Volia donar a conèixer a la ciutat qui eren les confraries i perquè ho feien i es van editar 9.000 exemplars addicional el dia que va sortir a la llum. Tirada que gairebé tota va ser absorbida per les confraries i germandats.
 
Ara, gairebé 15 anys després, recuperem les imatges del reportatge fotogràfic que va fer en Quim Puig, fotògraf del Punt Diari. Per descomptat no hi són els més de mil confrares i confraresses que van sortir en aquella Processó General de 2002, ja que són imatges d'assajos i dies previs.
 
(en la recuperació d'aquestes imatges ens ha alegrat veure que moltes de les persones d'aquell moment, joves i germans, ara ocupen càrrecs de responsabilitat a les confraries, d'altres encara continuen amb el mateix esforç, fe i treball... i també moltes cares de germans i germanes confrares que ens han deixat aquests anys. Aquest record per a ells i elles).
Actors de la Passió en un assaig al Teatre Monumental.
 

Tropa dels Armats de Mataró assajant al port de Mataró.

Tropa dels Armats després d'un assaig acompanyats per en F.X. Peláez.
Membres de la banda de música de l'Oració del Senyor a l'Hort.
Banda de Música de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors.

Portants de Nostra Senyora dels Dolors.


Membres de la Coronació d'Espines.

Banda de la Confraria de la Verònica.
Banda de TT y  CC. de N. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza.

Costaleros de Ntro. P. Jesús Nazareno

Portants de Ntra. Sra. de la Esperanza.
Portants del Sant Crist de l'Agonia.
Grup de portants del Sant Sepulcre.

Banda de TT. y CC. Nuestra Señora de la Soledad.

Portants de Nuestra Señora de la Soledad.

Potser t'agraden aquestes entrades