Corpus Christi a Maria Auxiliadora

Sortida de la Custòdia amb Crist Sagramentat de Maria Auxiliadora. En primer terme la creu parroquial.

Aquest diumenge, també s'ha celebrat la Processó de Crist Sagramentat, el Corpus Chisti a la parròquia de Maria Auxiliadora. 

Mataró és una ciutat on el Corpus a l'antigor tenia molta presència. Era una gran festa. Es feien catifes de flors als carrers del centre històric, sobretot Sant Josep. Es feia una petita processó amb Crist Sagramentat i també era una festa on participaven en algunes ocasions gegants al davant amb la canalla, i al final de tot el Cos de Crist. 
Aquesta festa en els espais públics gairebé va desaparèixer i en el cas de Mataró es va tancar als temples. 
La primera comunitat parroquial en recuperar-la va ser Sant Pau, que enguany celebra els seus 30 anys, i més recentment es van sumar la de Maria Auxiliadora i la de la Sagrada Família. també fa un parell d'anys va haver una només a Santa Maria, però a l'any següent no va tenir continuat. 

Aquest tipus de festa, tan important per als cristians on Jesús es present amb tots nosaltres té una gran presència encara arreu de Catalunya. Conegudes són les populars catifes de flors, els ous com balla que van començar a la Catedral de Barcelona ara fa molt, les patums que van començar al s. XVI a Catalunya. 

Encara avui dia té molt arrelament a ciutats com Berga, Girona, Barcelona, Tarragona, Sitges, Tarragona... però també en centenars de pobles i vil·les on es festeja aquesta presència. Una tradició molt estesa però amb una gran arrel i impuls des de terres cristianes catalanes.
Mossèn Biscuter


Després de la celebració de la Santa Eucaristia a la parròquia de Maria Auxiliadora s'ha dipositat el Cos en una custòdia a sobre d'un pas engalonat amb plata i blanc per a l'ocasió. El cos de portants de Maria Auxiliadora han estat els encarregats de portar pels carrers de la demarcació parroquial. Uns portants que poc han descansat ja que ahir van celebrar la festa patronal i aquest matí han engalonat balcons i la parròquia.

El seguici processional ha estat obert per la figura de Mossèn Biscuter, entranyable i popular rector de Maria Auxiliadora en els anys de creixement del barri de Cerdanyola, emulant la festivitat popular i tradicional del Corpus., 
Nens i nenes de la primera comunió.
Les germandes de Sant Josep amb la seva presència i viva veu han acompanyat amb cants.
Creu de Guía amb les dalmàtiques. 
Mn. Jordi Espí obrint la processó. 
Darrera del gegant els acòlits i dalmàtiques de Maria Auxiliadora acompanyats per una munió de nens i nenes de primera comunió tant de la parròquia com de l'escola de Sant Josep. També han assistit representats de confraries i germandats i ha estat acompanyat musicalment per l'Agrupació Musical Captiu-Dolors. 

Veieu a continuació un petit vídeo-reportatge.



Bona i bella festa del Corpus Christi. 

Veieu  a continuació algunes imatges i aquí un petit reportatge. 


Agrupació Musical Captiu-Dolots



Balcons engalonats amb altars per l'ocasió
El pas amb la Custòdia
Detall dels portants 
Detall dels i les portants. 
Representants de les confraries i germandats del barri de Cerdanyola. 

Potser t'agraden aquestes entrades