Msn. Martínez Sistach pregoner 2016 de Barcelona

En la proppassada Assemblea General de Confrares Majors, Hermanos Mayores i Prohoms  del Consell General de Confraries i Germandats de l’Arxidiòcesi de Barcelona es va presentar i aprovar que el pregoner de la Setmana Santa Barcelonina, el pregó del Consell General,  seria el Cardenal Msn. Lluís Maria Martínez Sistach.
Msn. Lluís Martínez Sistach. Al fons Barcelona. 

Msn. Martínez Sistach  és l’arquebisbe emèrit de Barcelona, ciutat que el va veure néixer el 29 d’abril de 1937, en una etapa dura i temps convulsos.

L’any 2004 va ser nomenat Cardenal de Barcelona per part del Sant Pare Benet XVI. Al llarg de la seva vida pastoral ha ocupat nombroses responsabilitats a la Santa Seu, al Tribunal Suprem de la Signatura Apostòlica i al Consell Pontifici, així com ser membre del Sínode de Bisbes o membre de la Curia Romana.

També ha estat Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya i té un gran reconeixement com a jurista expert en Dret Canònic i Civil de les associacions de l’Església, tema en el qual es va doctorar.
El Cardenal Martínez Sistach és un coneixedor de la realitat confrare de Catalunya, i en particular la  de Tarragona i la de Barcelona. 

Ha realitzat conferències en els diferents congressos catalans de confraries i congregacions a Tarragona, Barcelona y Mataró. 

L’any 2011 en el Vè Congrés català de Confraries, Congregacions i Germandats de Setmana Santa celebrat a Mataró va realitzar la conferència titulada “les confraries cridadesa intensificar la solidaritat” en la remarcava la funció de suport social i solidària que sempre han tingut i demanava retornar amb força en temps tan difícils per tanta gent.

També durant l’any 2011 en diferents actes ha reconegut i remarcat el paper d’evangelització, de nova evangelització que fan les confraries i germandats.


També els anys 2013 i 2015 totes les confraries de l’arquebisbat han participat en una Missa Solemne a la Sagrada Família de Barcelona. En la primera d’ella es van aplegar més de 4500 persones. Sempre ha parlat de les Confraries de Setmana Santa com una realitat viva. 

Fitxa:


  • Pregó del Consell General de Confraries i Germandats de l' Arxidiòcesi de Barcelona. Dissabte 27 de febrer de 2016  a les 17:00 a la parròquia de Sant Agustí de Barcelona (Plaça de Sant Agustí)
  • Més informació: http://www.barnacofrade.com