La Verònica la nit de Dijous Sant.

La Verònica arribant a Maria Auxiliadora.
La Verònica és una de les confraries més antigues de l'Arxidiòcesi de Barcelona que processiona actualment. És una confraria fundada pels antic alumnes del Col·legi salesians de Mataró i formen part de l'obra de Don Juan Bosco.

Iniciant la processó des de Maria Auxiliadora.
La Verònica, tot i que no apareix literalment en els textos bíblics, fa menció a les dones de Jerusalem que ploraven al veure el martiri de Jesús. Una d'elles s'apropà i eixugar la sang del rostre. La pietat popular i la tradició segles posteriors va posar en relleu aquest moment de la Passió.

Des de la recuperació de les processons a la ciutat es va iniciar la Processó de Dijous Sant al barri de Cerdanyola on aquesta confraria té la seva demarcació i va començar a processionar amb la Hermandad Ntro. Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza. 

El pas de la Verònica es caracteritza per mantenir el seu estil inicial portat en rodes i amb cucurulles blanques i túniques de color marró crema. El seu conjunt artístic el composa un natzarè que mira a la cara a la Verònica que li renta la cara. Al darrera un soldat romà que colpeja Jesús davant la mirada del poble de Jerusalem. Aquest conjunt és obra de l'escola olotina que durant la segona meitat de segle va posar difondre moltes imatges i conjunts processionals arreu de Catalunya. 

Us fem a mans en aquesta notícia d'algunes imatges de la Processó de Dijous Sant d'aquesta confraria facilitades per Juan José Aguilar.

Moment on la Verònica facilita flors per als misteris del Nazareno  i al Esperanza
El Misteri de la Verònica

Potser t'agraden aquestes entrades