25 anys d'anar a cercar el Sant Crist


Dintre de les celebracions d'aquesta Setmana Santa cal fer esment també de l'aniversari, tot just fa vint-i-cinc anys, que els Armats van començar a processionar des que es van recuperar les processons a Mataró. En aquella primera tarda de participació, els Armats van anar fins al carrer Prat de la Riba on estava la casa que acollia el Sant Crist de la Bona Mort. 
Aquesta casa és la del primer president de la Comissió de Setmana Santa de Mataró i recuperar d'aquesta bella tradició a la ciutat. Així doncs, els Armats van anar fins al carrer Prat de la Riba per a acompanyar l'aixecament del Sant Crist amb l'estil en bossa tradicional català i que emula l'home aguantant el pes de Jesús clavat en creu.  
Aquest moment recorda un dels fragments de les Sagrades Escriptures, i recollita també en la Passió, on el centurió romà va creure i va dir " veritablement aquest home era fill de Déu".  Els Armats es mostren en desfilada davant el Sant Crist membre redoblen els tabals i els portant fan l'aixecada del Sant Crist, que estarà d'home en home fins al final de la processó General.

Aquest moment va ser immortaltizat en una imatge on el capità manaia contemplava el rostre de Déu i va ser motiu de diferents cartells de Setmana Santa a la ciutat. 

Tot just fa vinc-i-cinc anys d'un esdeveniment d'anar a cercar, un preàmbul de la processó General, i que s'ha convertit en tradició. Per molts anys recordem i vivim aquest moment. 

Potser t'agraden aquestes entrades