Processó de la Coronació d'Espines

El romà li posa la corona d'espines a Jesús i el corona com a Rei dels jueus. 
Jesús coronat d'espines es fa presents pels carrers del Palau i l'Havana.
Una vara amb l'escut de la confraria. 
La processó de la Coronació d'Espines ha anat cercant el seu espai en els darrers anys. Es va iniciar en el Dissabte de Passió i va apostar per a ser una processó que transcorregués per una demarcació parròquia com la de Sant Simó i Sant Pau. 
Per aquest motiu la Confraria de la Coronació d'Espines i la comunitat cristiana de Sant Pau que els va acollir al barri del Palau, volia que amb el temps aquesta processó unís ambdós temples: la parròquia i l'ermita de Sant Simó. I a més, que fos una processó de Passió que unís a tota la comunitat cristiana en un seguici des del principi fins el final. Hom pot dir que enguany aquest objectiu ha agafat forma: la Processó de Jesús coronat d'espines s'ha consolidat i ha denotat la gran unió que hi ha entre la confraria la comunitat de la parròquia. 

La processó va començar després d'una celebració de la Santa Eucaristia a la parròquia de Sant Pau. Des d'allà el pas pas de Jesús coronat d'espines va ser portat pels i les portants de la confraria fins a Sant Simó en un itinerari nou, i que potser, serà un bon recorregut processional per a futures edicions. Perquè després d'aquesta processó del ben cert que hi haurà per molts anys. 

Moment de la processó. 
La banda de la Confraria de la Soledat de Mataró va posar l'acompanyament musical i algunes confrares de la Verònica i del Sant Sepulcre van voler ser-hi també presents. I va comptar amb l'acompanyament i presidència de mn. Josep Juan Badia rector i consiliari de la confraria que va anar ataviat amb el negre i vermelló característic de la Confraria: negre de passió i dol i vermelló que simula el color dels raigs de sang que les punxes provocaven a Nostre Senyor Jesucrist.

Una processó que va ajudar a fer present a Jesús pel carrers de tota la demarcació parroquial i finalitzar en un emotiu retrobament a l'ermita que suma tants segles d'història cristiana.  Allà esperava el consiliari de la Comissió de Setmana Santa que va voler dedicar unes paraules als i les portants i agrair haguessin fet possible processionar a Jesús pels carrers de la ciutat. 



El Confrare Major acompanyat del consiliari de la Confraria. 







Veieu el reportatge fotogràfic a l'àlbum Picassa.

Potser t'agraden aquestes entrades