Maria al Peu de la Creu

Encens davant del pas de la Mare de Déu dels Dolors. 
La Setmana Santa va començar el Divendres de Dolors.

El passat divendres, Divendres de Dolors, començava tradicionalment a Catalunya la Setmana de Passió: la Setmana Santa. 
Detall dels i les portants. 
I a Mataró, com és tradició ho fa finalitzant els tríduum de les confraries, la Santa Missa dedicada a la Mare de Déu dels Dolors patrona dels Armats... i amb la Processó de Maria al Peu de Creu.
La tradició de les congregacions, les confraries dels Dolors, i tota la devoció a aquesta advocació a Catalunya agafava força aquest dia a Mataró, a Girona, a Besalú, a Banyoles.... a tot Catalunya. 

En el cas de Mataró posava l'accent i nervis al confrares. Per un costat s'oficiava el moment de poder ajudar a portar la Mare de Déu pels carrers de la ciutat, ser part del misteri d'evangelització i passió al carrer...però a més s'afegia l'element que es va fer córrer el mateix dia: la Mare de Déu dels Dolors enguany només processionaria el seu dia. 

Molts fidels, ciutadans i confrares es van aplegar a Santa Maria per veure sortir a Maria mentre sonava la marxa reia. Una marxa que recorda que només hi ha una reina, Maria, la Reina dels Cels. La Regina Celi. 

De negre rigorós i de dol els confrares portaven la " Dolorosa" que anava davant d'una gran creu de fusta. El símbol que s'avança la Passió, la mare ho sap i això són els seus dolors, els set punyals dels sets dolors de Maria. 

La Sortida de Santa Maria. 
La Processó va comptar amb l'acompanyament de l'Agrupació Musical Captiu-Dolors que va tocar diverses marxes processionals com són " La Saeta", o " Vos heu vingut a buscar-me". 
El carrer de Sant Francesc d'Assís va posar l'escenari, semblava que Mataró estava en ple 1690 quan els servites processionaven els Dolors. Un silenci tant dels confrares com del públic assistent i que només era trencat per l'agrupació musical. 

Arribats al Convent de les Caputxines es va fer una menció d'honor als més grans que pernocten a la Residència d' avis i d'àvies. 

Arribats a l'Avinguda d'Amèrica és va agrupar tot els fidels i públic del barri de Rocafonda. Va convertir aquesta avinguda en un espai molt concorregut de gent que es va aplegar per acompanyar el darrer tram de la processó. A més, semblava que més que que una Avinguda fos el carrer dels saeters, ja que nombrosos cantaors i cantaores es van animar a cantar i compartir les seves oracions cantades. 

El seguici va entrar a l'Avinguda del Perú on està situada la Casa Germandat i allà esperàvem els veïns i veïnes del barri de Rocafonda i tots els confrares d'altres confraries que finalitzaven els seus actes i no volien perdre's poder rebre a Maria juntament amb els confrares de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors. 
L'Estendard 




L'Agrupació Musical Captiu-Dolors
El seguici arribant al carrer de Les Monges. 























Veieu el regortatge fotogràfic de la Processó d'en Santi Flores en l'espai Picassa aquí. 

Potser t'agraden aquestes entrades