Pregó de Setmana Santa 2015


Vista de Maria Auxiliadora durant el pregó. 
A les 7 tocades del dissabte de Passió a la parròquia de Maria Auxiliadora començava el pregó de Setmana Santa. Un pregó que en aquesta edició arriba a la seva vint-i-setena edició a la ciutat a mans de la  Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza  i la Comissió de Setmana Santa de Mataró. 

Durant aquests anys han passat pregoners com el poeta andalús Manuel Yera (d.e.p.),  els actors Joan Pera i Paco Mora (d.e.p.), el periodista de M1tv Pep Andreu, el aleshores president del Consell General de Confraries i Germandats Manuel  Zamora, el locutor de RM Ràdio Justo Molinero, diferents regidors delegats de cultura, el co-president de la Comissió de Setmana Santa Jordi Merino i l'any passat Javier Lechuga, qui presentava el pregoner 2015. 

Javier Lechuga. 
L’acte va començar amb una marxa de passió per part de la Banda de Tambores y Cornetas de la Hermandad Ntro. P. Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza que va portar un to musical confrare al començament i va ajudar a entrar en el pregó amb la marxa “ Tres Caidas de Esperanza”.
Acte seguit en Javier Lechuga Sánchez, pregoner de l’any 2014, va fer acte de saluda a tots els confrares i confraresses, a presidents i confrares majors de les confraries de la Comissió de Setmana Santa, a regidors de l’Ajuntament de Mataró, a membres de confraries de glòria i a tots els veïns i veïnes del barri de Cerdanyola.
Va presentar al pregoner 2015 en Mario Garcia. En va fer una explicació biogràfica molt vinculada al seu passat i present confrare, d’una persona molt implicada en la vida cultural de la ciutat, capatàs de la Mare de Déu de l’Esperança i un confrare més de Mataró.
Mario Garcia durant el pregó. 
El pregó va començar agraint a tots els i les presents haver estat escollit pregoner i poder pregonar la Setmana Santa. Va agrair la presència de la banda de tambors i cornetes amb la que va començar en el món confrare amb 16 anys.
La part primera del pregó va anar dedicada a l’advocació de Maria, l’important el missatge.
Señor ven a mis calles y bendíceles, Esperanza, Dolores o Soledad, ¡Tanto da!. Los cofrades sabemos la verdad. El mensaje... Una madre como en sus días fuese María”.
També va fer menció i agraïment a la ciutat que es presta a viure i reviure elmissatge, la gran Setmana Santa per a totes les confraries i germandats.
Mataró Ciudad mía gracias por prestar tus calles a estas preciosas imágenes que emociona al que las ve. Lo importante el mensaje. Todos unidos en una misma pasión.  Testimonio vivo de fe. Enseñemos nuestro arte a jóvenes cofrades para que lo nuestro no se pierda."
Com no, va fer dedicació a Maria Auxiliadora, que enguany celebrarà el 24 de maig el seu dos cent aniversari. I com no a la ceheginera huertana, Verge de les Meravelles que té gran advocació al barri de Cerdanyola. Cehegin que li va transmetre els seus avantpassats la fe i una passió.
La Banda de TT y CC de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno
 y Ntra. Sra. de la Esperanza
La segona part la va dedicar al Diumenge de Rams, al Prendiment de Jesús Captiu i al Via Crucis del Sant Crist de l’Agonia, per a començar a explicar com les confraries i germandats viuen i gaudeixen la Setmana Santa, i l’important, l’important el missatge.
Va enumerar la gran tasca que fan les cambreres de totes les confrares. Les va anomenar les “mares vives de tots els confrares”, ja que vetllen per a que tothom se senti acollit, no falti res, tot estigui al seu lloc i a punt.

Després del recorregut a tota la setmana de passió va dedicar la darrera part al Divendres Sant. I es va referir a la Processó del Divendres com “ La Pasión en la calle de la Ciudad. Una sola procesión con tanto arte, tana unión, de patrimoni andante, de silencio y respeto. Que expresión de fe”.
Moment d'oferiment d'un petit record d'agraïment
“Amanece la mañana del Viernes Santo. Aún hay  olor a incienso y romero. Se reúnen 11 formas diferentes de portar o llevar. Pero todos por igual. Esa es nuestra Semana Santa, patrimonio de la Ciudad. Grandes todos, grandes todas auténticos entre multitudes.”  (...)“Y se hace el silencio y el respecto”.
En el moment de dedicar un moment a la foscor, es va apagar la llum de la parròquia i va arrencar un vídeo que volia explicar el missatge, la passió i l’art de totes les processons a Mataró. Un vídeo del fotògraf Santi Flores, el fotògraf de la Setmana Santa mataronina. 
Va cloure dient que la Setmana Santa són 7 dies, però un confrare, un cristià té clar el missatge de la Resurrecció tot l’any.
Va dedicar el pregó a una confrare, un exemple de valor i d’entrega a la vida i a la fe. I també en va dedicar un moment al cantaor  Cayetano Lancho que al 2015 va passar al cel.  Un pregó amb sentiment, combinació de prosa i poesia i molta, molta devoció.
L’acta va acabar amb la marxa amb el nom de “Mi vida Señora”.

Veieu ací el reportatge fotogràfic.

Potser t'agraden aquestes entrades