La Matinal de Saetas

El mataroní Antonio Morales interpretant una Saeta. 
Un altracop, i ja van vint-i-set, el Parc de Cerdanyola - o popularment conegut com Can Tuñí- va oferir una gran matinal de Saetas a la Ciutat de Mataró.

El cantaor Javier Ginés.
I aquest parc s'ha convertit en un punt de trobada tant del barri de Cerdanyola per aquelles famílies que després de beneir les palmes i palmons a Maria Auxiliadora van a gaudir de les saetas i balls, tant com pels confrares de  Mataró o per aquells amants de la música tradicional i popular, la música religiosa, l'oració cantada feta en saeta.  I així ho van demostrar les 400 cadires omplertes i tot el públic assistent al voltant del Parc escoltant i participant. 

La Hdad. Ntro. Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza va aconseguir aplegar diferents estils del cant i com no, donar opció a cantaors de casa i d'arreu de la península per a que es pogués gaudir dels diferents estils i passions cantades.  

En aquesta ocasió van participar-hi l'arenyenc Miguel Almellones, el mataroní Antonio Morales, la Chiquita de Màlaga, el popular cantant Javier Ginés, Rafael Quiñones i Paqui Jarque. Un altre any més, va ser presentant per Rafael Angel Acedo, locutor del programa Duende y Compas de Mataró Ràdio. 
Moment de l'actuació dels quadres de ball. 
Al mig de l'espectacle, que es va cenyir a l'hora i mitja, van haver-hi diversos espectacles de ball oferts pels quadres de ball de la Penya Al-Andalus. 
La Matinal va comptar amb les entrades, marxes reials i d'altres de la Banda de Tambores y Cornetas de la Hermandad. 
També va haver-hi un moment per al record i per això és va fer un minut silenci per als veïns de Mataró morts a l'accident aeri i col·laboradors de la Peña Al-Andalus, i per al cantaor Cayetano Lancho que va participar en les darreres edicions. 

Vista del parc. 

Veieu ací el reportatge fotogràfic. 

Potser t'agraden aquestes entrades