El Prendiment

Judes amb els membres del Sanedrí
L'acta sagramental del prendiment començava a les 6 en punt de la tarda del Diumenge de Rams. Sonava la música de fons en una concorreguda plaça de Santa Maria. Malgrat el volum de gent, silenci. Expectació. Judes s'apropava al Sanedrí i mencionava que " de Jesús n'he tingut un desengany!". I el traïa per 30 monedes de plata. 

Indicà que amb un bes indicaria als jueus qui era el seu mestre,, qui era aquell rebel polític i social que tan desagradava als membres del Sanedrí jueu. 

Acte seguit s'obrí la porta de la Basílica mil·lenària de Santa Maria i sortir Jesús Captiu.... en silenci, només se sentien les indicacions del capatàs. En aquest moment començava a poder-se veure el prendiment arreu de Catalunya gràcies a la retransmissió en directe del programa 1mon.cat. 

Jesús resava a l'hort de Getemaní. Parlava amb el seu pare i era conscient que la seva passió estava a punt de començar. Ell s'entregà voluntari.
Els jueus celebrant que Jesús ha estat captiu
Arribà Judes acompanyant. "Bona nit Mestre" i li feu un petó. " Amb un petó traeixes al fill de l'home", li respongué Jesús.  Es feu el silenci i Jesús fou arrestat i captiu. En aquest moment la joia i els crits s'apoderen dels jueus, ja tenen a Jesús Captiu.  Un Jesús que es queda completament sol, ja que els seus portants també l'han deixat sol i han abandonat el pas. 



De fon se senten els timbals i tabals. Són els soldats de l'imperi Romà que recullen a Jesús per a portar-lo captiu davant Ponç Pilat. LLavors fan acte de presència a a plaça Santa Maria els Armats de Mataró que amb cops de llança marquen el pas de fangar. Jesús ja és a es seves mans. Escenifiquen una evolució i comencen a marxar en desfilada. La Processó del Prendiment comença. 

Jesús es queda sol



Potser t'agraden aquestes entrades