Comença el VIIè Congrés Català.

Comença el VII Congrés de Confraries, Germandats i Congregacions de Setmana Santa a Tortosa.

El congrés ha començat  amb la cobla jove de Tortosa dedicant tambors i gralla tocant la Saeta de Machado i Joan Manuel Serrat.

La rebuda als confrares per part dels i les infants. 
A l’auditori Felip Pedrell s’han acoblat membres del món confrare català per donar per iniciat el VIIè congrés català de confraries i germandats de Catalunya.Na Cinta Carles, directora del congrés, ha donat la benvinguda als i les assistents i ha convidat a gaudir i treballar en el congrés.

Acte seguit la Presidenta de l’Agrupació de Confraries de Tortosa, Cinta Fontanet ha dit que avui Tortosa és casa de tots i totes. Ha presentant el programa i ha agraït la col·laboració de la Coordinadora Catalana i a tots els voluntaris i voluntàries de Tortosa.

Mn. José Luís Arín, en tant que Vicari General i consiliari de l’Agrupació ha remarcat el títol del congrés: “petjades de fe”. Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de Crist ressuscitat. Segons el consiliari avui dia les confraries són provocadores: provoquen un interrogant. Què és això que expressen, quin és l’objectiu i quin el missatge. Remarca la importància de presentar un interrogant. Cert, hi ha passió, i també tradició i molt viva... però arrenca del Senyor i porta al Senyor.

El Director General d’Afers Religiosos, sr. Enric Vendrell, ha agraït la invitació. La seva intervenció ha indicat un estudi sobre religiositat popular de Catalunya publicat aquests dies per la seva Direcció. Subscriu que la ciutadania de Catalunya s’etiqueta com a religiosa i per tant avui dia té un pes molt important, i molta de la població es considera catòlica. Ara bé, remarca una Catalunya avui molt plural i diversa des del punt de vista religiós. Anima als creients a anar a fons en les seves creences i així s’anirà a un marc de coneixement i convivència amb els altres. Consolidant les pròpies creences s’avança en societat.

Ferran Bel, Alcalde de Tortosa, ha agraït a tots els i les confrares de Catalunya la confiança en la ciutat i anima a gaudir de la ciutat i del congrés. Ha demanat posar en valor la ciutat, la seva tradició i la seva Setmana Santa. En relació al lema “camí de passió, petjades de fe, de passió i d’art”, indica que la pròpia ciutat avui per avui és una expressió de fe; però també forma part de la tradició tortosina, de la cultura a través de l’art i el desenvolupament al llarg d’anys i segles. Per tant hi ha compromís en la fe i  un valor de de cultura tortosina i catalana ha subratllat. També ha fet recordatori de la iniciativa de fer a Tortosa un centre d’interpretació de la Setmana Santa, que en el seu dia va ser pioner i s’ha estès a d’altres llocs: no és només una exposició sinó un centre d’interpretació.
xiquets de Tortosa amb les vestes tradicionals.
Els parlaments han estat tancats pel Monsenyor i Bisbe de la ciutat, Enrique Benavent, qui ha remarcat la importància dels dies Sants al calendari cristià. "En aquests dies és quan les confraries prenen un protagonisme en la vida de l’Església. És un moment important d’activitat que és la visualització d’una importància en la vida cultural, social i eclesial" Això s’ha de veure i se li ha de donar la importància que te. La celebració de la Setmana Santa no és igual si existeixen aquestes manifestacions d’art i de fe i d’expressió pública que si no existissin. "Les confraries han aconseguit que la Setmana Santa surti dels temples i es prolongui al carrer, així tots els pobles i totes les ciutats participen d’uns dies molt importants de l’any litúrgic". Sense les confraries molta ni se n’adonaria de quins són els dies que estem celebrant i què se celebra. També ha comentant la gran feina i tasca que tenen les confraries per ajudar a tenir contacte de molta gent amb la fe i la realitat eclesial. Ha remarcat que les confraries són uns moviments que atrauen i aporten molta gent a les parròquies, i aquí els pastors haurien d’ajudar en camí que han facilitat les confraries.

Potser t'agraden aquestes entrades