Moments de Setmana Santa. La Processó General


Les confraries i germandats van poder celebrar Estació de Penitència pels carrers de la ciutat de Mataró en la Processó General de Mataró. Era la vint-i-vuitena vegada des que es van recuperar les processons a la ciutat, que es va oferir a la ciutat i al públic assistent aquesta processó composada per totes les confraries, germandats i Armats ordenats de forma cronològica i on cadascuna expressava el seu estil amb accent propi i fruit de la seva pròpia tradició - més antiga o recent- . 

Això és el que la fa original i peculiar, però no diferent a les altres centenars de processons que Divendres Sant processionen arreu de Catalunya on es fa un acte de catequesi al carrer o l'expressió d'una tradició d'un poble que ensenya la Passió i Mort de Jesús. 
La tropa infantil dels Armats amb l'emblema de la ciutat als seus escuts sortint de Santa Maria.

Una processó que va complir estrictament l'horari marcat per la Comissió de Setmana Santa - entitat organitzadora- , ja que a dos quarts de vuit tocant els Armats iniciaven la seva desfilada amb el seu pas de fangar i a mitjanit en punt el Misteri de la Soledat - el darrer a nivell cronològic-  era rebut a les portes de Santa Anna. 

El Misteri de l'Oració a l'Hort.
Una processó on es van poder observar elements tant característics com les evolucions i quadres dels Armats i la seva tropa infantil, la sobrietat del Misteri de l'Oració a l'Hort, la majestuositat del pas de la Mare de Déu dels Dolors  amb el seu acompanyament musical, el pas de la Coronació d'Espines, les fileres de natzarens de la Verònica, l'estil propi i les xicotas del costaleros del Nazareno sincronitzats amb les diferents marxes de la seva banda de música, el pas de pal·li de la Esperanza amb les seves aixecades al cel i les combinacions de passos, el pas del Sant Crist de l'Agonia, el silenci i l'estil dels portants del Sant Crist,  l'austeritat del Sant Sepulcre i la musicalitat i carreres de la Verge de la Soledat.  Tots aquest elements en conjunt és el que conforma un estil propi en el món confrare. 

Poc més d'un miler de persones van participar-hi directament, i va conformar un seguici molt llarg; ja que quan els Armats iniciaven el quadre per a girar en la cantonada del carrer del Torrent la Soledat entrava al carrer Nou des de Santa Maria. 

Un públic respectuós va ajudar molt a l'organització en el punts on hi havia més concentració de gent. Un públic que necessitava gairebé dues hores  per a veure passar tot el seguici processional. Un públic que de sovint es deixava emportar per l'essència de la processó, d'altres que miraven encuriosits allò que succeïa, d'altres atents per a poder aplaudir o vitorejar un moment determinat  i d'altres simplement observadors pacients i passius. 
El pas de la Mare de Déu dels Dolors a Santa Maria.
La Coronació d'Espines.
En aquesta ocasió, segons la organització, van venir-hi ciutadans de municipis propers, sobretot de la comarca del Vallès i de Barcelona, atrets per aquest element processional i religiós; però també hi havia petits grups d'estiuejants de l'Alt Maresme - sobretot de Santa Susanna i Malgrat- que volien consumir també uns moments de turisme cultural per un costat, i d'altres viure una processó ja que eren grups organitzats d'altres zones de la península.

Les confraries, germandats i Armats van poder celebrar la seva processó General, la més important dels 38 actes processionals que s'organitzen a Mataró durant la Quaresma i els Dies Sants. 

Des de la Comissió volem aprofitar per agrair la bona feina de totes les confraries, la col·laboració del públic i del servei d'orde, el suport partoral de consiliaris, la feina de voluntaris de la Creu Roja i els treballadors de cultura, protecció civil i policia local... i al mateix temps desitjar-vos una molt Bona Pasqua. 



La Verònica.
El Nazareno
Nuestra Sra. de la Esperanza.
Sant Crist de l'Agonia.
Sant Crist de la Bona Mort.
El Sant Sepulcre.
La Soledat. 

Potser t'agraden aquestes entrades