Moments de Setmana Santa. Inici de la Processó General


Abans de l'inici de la Processó General i malgrat que moments abans s'han sentit aplaudiments i marxes de bandes de música al entrar els Misteris a la plaça de Santa Maria, el volum de públic concentrat.... el silenci s'apropia del moment. 
Sona una música de fons, suau i feble. És el Rèquiem de Mozart, una peça de la música universal que sembla el gran compositor fa segles l'hagués pensat per a moments de recull com aquest. 
Tots els confrares majors, presidents i consiliaris de les confraries i germandats de Mataró se concentren davant de Santa Maria com a símbol d'unitat. Una unitat que es veu en aquesta processó general on totes processionen de forma conjunta i cronològica i on coexisteixen estils i formes processionals molt diferents. L'Alcalde de Mataró hi és present. Simbolitza la presència institucional en un acte que és més enllà d'una expressió pública de la fe, d'un acte religiós, un acte declarat Patrimoni Cultural de Mataró per part del Consistori. 
El capità manaia dels Armats de Mataró s'adreça al consiliari de la Comissió de Setmana Santa. Una tradició que va posar en marxa, el que va ser mitja vida capità manaia, en Francesc Xavier Peláez (d.e.p.) i que encara perdura avui.  
En nom de tots els presidents i confrares es demana l'autorització per a poder començar aquesta processó davant de tots els confrares i públic concentrats. Sonen dos quarts de vuit al campanar de la Basílica Mil·lenària de Santa Maria. Què comenci la Processó General de Mataró, Patrimoni Cultural de Mataró. Acte seguit s'obren les portes de la Basílica i els Armats inicien la processó.

Potser t'agraden aquestes entrades