25 anys de la Soledat a Mataró

Nois i noies de Cirera en el triduum contemplant la imatge.
El Bisbe Godayol fent l'oració d'inici.
Altra diumenge abans de Rams, altra diumenge una processó que s'ha mantingut similar i de la mateixa manera en el temps:  Una comunitat cristiana del barri de Cirera molt implicada en la Germandat Nostra Sra. de la Soledat, un moment per a lectura de poemes i poesies al carrer de la Verge de la Immaculada, un moment tradicional de la pujada del Torrent de la Pólvora.... i que a més s'ha afegit la també ja habitual visita del Bisbe Godayol i la participació de les altres confraries i germandats de la ciutat...

Altra, però enguany amb una efemèride especial: fa vint-i-cinc anys començà aquesta processó recordant l'aniversari de la Coronació de la Verge de la Soledat i s'ha consolidat i s'ha fet estimar.

Aquesta talla de l'imaginer escultor Joan Ventura va ser adquirida per la Germandat per substituir una imatge d'una monja Santa Teresa que processionava en tant que soledat i que era una imatge prestada. Una imatge que representa el moment que la mare es queda sola al veure que el seu fill ja no hi és entre els homes; després de la seva passió ha mort i la deixa sola com a mare, malgrat que Jesús l'indicà que tenia a l'estimat profeta Sant Joan com a fill a acollir. El mateix li demà a l'amic estimat, - fill aquí tens a la teva mare!.

Confrares i veïns contemplant la imatge.
Punyal de Maria on hi ha el nom gravat.
Abans de la processó però, les dones i confrares de la germandat es van preparar en un tríduum que va impartir mn. Ramon Roca, rector de la parròquia de la Sagrada Família i persona que realitza importants funcions pastorals al barri de Cirera i també a les persones malaltes a l'Hospital de Mataró.
En el darrer dels tríduum la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors va regalar a la imatge un dels punyals de Maria, que porta clavat al cor i que és un dels dolors. Aquesta ofrena a la Germandat es va fer per a l'aniversari ja que són una germandat que apadrinà la imatge en la seva arribada. Jesús Captiu és també una altra talla del mateix escultor. 

La Processó de la Coronació de la Verge va transcorre pels barris de Cirera, barri entregat i acollidor amb aquesta expressió pública de la fe, i va estar acompanyat musicalment per la banda de tambors i cornetes de la Soledat.


La Soledat pel barri de Cirera. Foto A. Neila

Potser t'agraden aquestes entrades