La Passió a Mataró

Moment del Calvari de Jesucrist.
Un escut d'armat amb l'anagrama de Mataró.
Altra any la Passió, l'escenificació amateur dels Armats de Mataró, dels darrers dies de Jesucrist va estar a l'alçada.  Repetien director i alguns membres i familiars de l'entitat i han fet que aquest acte sagramental es converteixi en una tradició i un acte de rellevància dins del calendari de les entitats de Setmana Santa de Mataró. La llarga història i els seus canvis anys rere any i l'escenari de fons de l'antiga presó, lloc de patiment i mort, i espai on també va estar tancat el Beat Dr. Samsó durant la Guerra Civil, ajuden a donar més rellevància a l'escenificació. 
Enguany hi havia nous moments i es donava peu i veu a les dones de l'entitat, tal i com remarcà fa uns dies el seu director en Josep Riera. Moment i veu que se sumen i se sumaran a la història de la Passió.
La inauguració va ser el dissabte 5 amb la representació de les autoritats municipals i companys de viatge de la Comissió de Setmana Santa que no es van voler perdre aquest moment. 

Un punt a millorar per a properes edicions serà poder oferir la Passió d'altres dies i no només concentrat en cap de setmana; i fins i tot poder-lo oferir a les escoles religioses de la ciutat, o fins i tot aprofitant les noves tecnologies que es pugui viure i viure fora de les muralles de la presó. Ara bé, el cost de la tramoia i la disponibilitat - que és tota i molta- dels i les voluntàris amateurs  fa que només pugui viure's en el cap de setmana abans de Rams, dies plens d'activitats confrares a la ciutat, i que també es converteix en el cap de setmana de la Passió de Mataró, la Passió dels Armats. 
Moment de l'ascensió al cel.

Potser t'agraden aquestes entrades