Via Crucis Consell General de Confraries i Germandats

Inici del via Crucis

El Consell General de Germandats i Confraries va oferir als confrares de l'Arxidiòcesis de Barcelona el tradicional Via Crucis que organitza cada any.
Amb motiu de l'esdeveniment es va aprofitar per a fer una conferència quaresmal per a la preparació dels confrares en aquest temps.

Inici de la conferència a càrrer de mn. Sergio Notó.
Conferència Quaresmal.
Vista de l'interior de la capella.

La Capella dels Dolors, obra de l'art barroc català i herència viva dels servents de Maria de Mataró, va ser l'escenari per a la realització de la conferència quaresmal. La mateixa va quedar petita atès el gran nombre de confrares, preveres, religioses i persones que es van aplegar. 

La capella dels Dolors presentava una custòdia de soldats armats que emulaven el paper dels caps de ferro que custodiaven el Sant Sepulcre. 

La conferència va anar a càrrec de mn. Notó, prevere i consilliari de la Comissió de Setmana Santa i va ajudar als confrares i cristians a preparar-se tant per als dies Sants, com entendre la importància i de viure i entendre el significat de la Quaresma i la Setmana Santa. 

Presa de possessió de la nova Junta del Consell General.

Acabada la conferència es va aprofitar per a fer l'acte de nomenament de la nova Junta de Govern del Consell General de Confraries i Germandats, no abans fer un petit agraïment al sr. Manuel Zamora president fins el moment. Una de les novetats és la divisió del Consell en dues co-presidències i la participació com a vocal del mataroní Manel Riera, membre de la Comissió de Setmana Santa de Mataró.
Possessió  i imposició de medalles a la Junta del Consell General

Via Crucis

Des de la mateixa capella dels Dolors va partir el Via Crucis. Un grup d'Armats amb un líctor feien guàrdia a la sortida de la mil·lenària Basílica de Santa Maria. 

Els preveres iniciaven el Via Crucis darrera del Sant Crist de la Bona Mort, que era portat per un grup de portants, que emulen els homes, el cirineu,  que volen ajudar a portar la Creu pesada.

La sortida pel carrer de Beata Maria, recordava una estampa dels anys 30 de la ciutat mataronina on els portants del Sant Crist estaven junt al Beat Dr. Samsó, rector de Santa Maria.

El via Crucis va transcorre pels carrers del Centre de Mataró, passant per la plaça Gran i el carrer Santa Maria fins arribar a la Basílica.  

Després de cada estació, que va ser llegida pels consiliaris i preveres de Mataró, s'oferia una reflexió per a meditar i una oració per ajudar a determinades situacions i complicacions de la vida diària i que afecten a tothom. 

A l'entrada de la porta de Santa Maria una guarnició romana espera al Crist Mort i convidaven a entrar al temple. 

El Via Crucis va acabar amb una emotiva pregària del Beat Samsó i un besapeus a la imatge. 

Acabat l'acte començaven a tocar les agrupacions musicals fora del temple, convidant als i les presents a anar cap el concert de bandes en un altre punt de la ciutat. 

L'arriba a Santa Maria.
 Podreu trobar més imatges al canal instagram #setmanasantamataro i a l'àlbum picassa aquí.
Més informació al web barnacofrade.com

Potser t'agraden aquestes entrades