Les dones al món confrare.


Inauguració de l'exposición Sentiment Confrare i les dones en los confraries a debat.


Fa temps que les confraries posen de relleu el paper de les dones confrares per ajudar a cohesionar-les, oferir molt de treball intern i ajudar-les a créixer com a entitats.
Amb aquest motiu el divendres 7 de març es va inaugurar l’exposició “Sentiment Confrare” al Centre d’Art Contemporani de Can Sisteré de Santa Coloma de Gramanet. Aquesta exposició compta d’un testimoni fotogràfic del paper actiu de les dones en el gran camí que han recorregut en les darreres dècades les confraries les dones.
La inauguració de l’exposició va comptar amb l’assistència de la regidora de cultura, solidaritat i cooperación, la sra. Petra Jiménez, el president de la Hermandad Rociera  las marismas el Sr. Jesús Rodríguez Araújo i la presidenta de dones confrares de Barcelona, la Sra. Gloria Codina Pérez ,

En el marc de l’exposició el sr. Manuel Zamora va oferir  una conferència titulada “ diferències entre Germandats de Penitència i Germandats de Glòria”. En la conferència va tractar els inicis d’aquestes germandats acompanyat de registres fotogràfics i arribant a la conclusió que és més el que tenen en comú que el què les diferencia.

Acabada la conferència hi va haver una taula rodona on es va abordar el tema i en el marc de les taules al voltant del dia 8 de març amb motiu de la dona treballadora.  A la taula van participar la sra.  Isama Rodríguez , co-presidenta Consejo de Hermandades  de la diócesis  de Barcelona, la Sra. Susana Cortijo, de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors de Mataró.


Les dues confrares van explicar les seves experiències i van comentar que antigament les dones ocupaven un espai a les confraries mèrament com a cambreres o per adornar els Misteris, o treballar els vestuaris, tasques molt feminitzades.  En el moment actual mantenen aquestes tasques però han passat a ocupar llocs de responsabilitat dins de les entitats i de les Juntes de Govern i inclòs havent-hi Confrares Majors i Presidentes.
Per descomptat es va posar de manifest les complicacions i exigències per a poder conciliar les responsabilitats confrares amb la vida familiar, laboral i personal.

La mataronina Susana Cortijo, en la seva intervenció va deixar una frase molt coneguda per tothom i apta per a molts moments, que va rebre la compartició de tots i totes “ darrera una gran Germandat sempre hi ha grans dones”.

L’exposició restarà oberta al públic fins el dia 25 d’abril.