VIA CRUCIS del Consell General de Confraries i Germandats

Mataró acollirà el Via Crucis Conjunt de les Germandats de Barcelona


El Consell General de Germandats i Confraries de l’Arxidiòcesis de Barcelona ha escollit el Via Crucis conjunt es faci a la Basílica de Santa Maria de Mataró el proper dia 8 de març a les 17:00

Amb motiu del Via Crucis, i que aplegarà a confrares d’arreu de la província, es farà una xerrada Quaresmal en la joia de l’art barroc català, la Capella dels Dolors, a càrrec de mn. Sergio Notót, conciliari de la Comissió de Setmana Santa de Mataró.

Tanmateix un cop acabat el Via Crucis, la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors oferirà un concert de marxes processionals a les 20:00 al Teatre Monumental. Aquest concert té un component solidari ja el preu íntegra de l’entrada anirà destinat a Càritas Interparroquial de Mataró i a la Fundació Maresme.


Xerrada Quaresmal
Abans del Via Crucis a l’interior de la Capella dels Dolors mn. Sergio Notó oferirà una xerrada Quaresmal per tal d’ajudar als confrares i cristians a preparar-se millors i més dignament per a gaudir dels Misteris de la Passió i Resurrecció de Nostre Senyor Jesucrist.


Via Crucis
El Via Crucis és un acte que organitza anualment el Consell General de Confraries i Germandats de l’Arxidiòcesi de Barcelona on s’apleguen confrares d’arreu per a preparar-se per a la Setmana Santa en tant que acte Quaresmal.
En aquesta ocasió es farà en la mil·lenària Basílica de Santa Maria de Mataró i pels seus carrers adjacents emulant el camí de la Creu que feu Jesús. El Via Crucis s’iniciarà des de l’interior de la Basílica un cop closa la xerrada a la Capella dels Dolors, i continuarà les estacions pel carrer –similar a la processó de les Santes Julilana i Semproniana, patrones de Mataró-  i finalitzarà a l’interior de la Basílica a l’Altar Major.
El Via Crucis comptarà amb la imatge del Sant Crist que serà portat per portants a l’estil tradicional català en bossa.
Concert de marxes processionals.
Un cop acabat el Via Crucis les bandes de música acolliran als participants al Via Crucis, i els acompanyaran des de la plaça de Santa Maria fins al Teatre Monumental al carrer de la Riera.
El preu de l’entrada del concert és de 3€, i aquest import anirà destinat a dos entitats que treballen per als més necessitats a nivell socioeconòmic, així com a nivell de promoció de l’autonomia personal i que són Càrites Interparroquial de Mataró i la Fundació Maresme.

El concert s’iniciarà a les 20:00 i comptarà amb la participació amb l’Agrupació Musical vírgen de la Sierra  de Santa Coloma de Gramanet i l’Agrupació Musical  15+1  de l’Hospitalet de Llobregat, així com l’Agrupació Musical Captiu-solors de Mataró.

El concert és una iniciativa de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors i les entrades es podran comprar amb antelació a la Casa Germandat situada a l’Avinguda del Perú, 13 de Mataró, o en el mateix teatre mitja hora abans. Des de l’organització s’aconsella per evitar problemes d’aforament fer una compra anticipada.