Celebracions del Corpus a Mataró

El Corpus al barri de Cerdanyola.
Moment de la celebració a la parròquia Srda. Família.
El Corpus Cristi és una festivitat de la comunitat catòlica on se celebra el recordatori del cos i la sang de Jesucrist. És una festivitat que es remunta més de mil anys ençà. En l’actualitat a la ciutat de Mataró des que es van deixar de celebrar aquesta tradició pels carrers es van recuperar primer a la comunitat cristiana de Sant Pau al barri del Palau, anys després a la parròquia de Maria Auxiliadora a Cerdanyola i enguany a la parròquia de la Sagrada Família a Cirera.
Orígens diferents en el temps, però que a l’actualitat també tenen en comú la participació de les confraries de la ciutat d’una forma més o menys activa. 

Moment de la Processó del Corpus pels carrers del barri de Cirera.
A la parròquia de la Sagrada Família de Cirera varen ser les portants de la Germandat Nostra Senyora de la Soledat les que van participar portant el Cos de Crist, en una cerimònia on també va participar tots els joves dels grups de comunió, la banda de tambors i cornetes de la mateixa Germandat i dirigits pastoralment per mn. Ramón Roca. 
La Processó pel barri de Cerdanyola.
El barri deCerdanyola va demostrar ser un barri actiu i composat per una gran comunitat cristiana. Qui la setmana passada celebraven la festivitat a la Mare de Déu de Maria Auxiliadora,  auxiliadora dels cristians i que va culminar amb una Solemne Processó, una setmana després es tornava a mostrar activa amb el Corpus pel barri.
La Processó pels carrers de Cerdanyola[/caption] Membres de la parròquia de Maria Auxiliadora, de les diferents confraries de glòria i de Setmana Santa del barri varen participar, i la banda de tambors i cornetes de la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza  va posar l'acompanyament musical. 



Preveres i diaques a la processó del Palau
La comunitat de Sant Simó i Sant Pau estaven d'aniversari. Feia 30 anys que havien recuperat aquesta tradició a la ciutat. Va ser la primera parròquia en retornar aquesta tradició a la ciutat. Enguany van comptar amb la Confraria de la Coronació d'Espines que van col·laborar com a portant i amb l'acompanyament musical en una processó tradicional i solemne pels carrers del barri del Pau sota la direcció pastoral dels diaques i mn. Josep Juan  Badia.

Inici del seguici al Corpus de Sant Pau al Palau.

El Corpus passant pel Parc del Palau

Si voleu veure les imatges de les processons les trobareu en aquest àlbum de fotos Picassa.