Festivitat de Sant Simó

Esbart Dansaire Iluro fent el ball de pescadors a l'Apòstol Simó.
Fa ja alguns dies que ha començat al festivitat de Sant Simó a Mataró. La Comissió de Festes per aquest any ha fet que siguin diverses les activitats al llarg de dues setmanes d'aquesta anomenada també "festa petita de Mataró".
Vista de les parades davant l'ermita marinera.
El diumenge 28 ha començat el dia amb les tradicionals parades de sables que rememoren el passat de l'ermita marinera i que fa no tants segles el Maresme eren assetjats per pirates turcs i amb anterioritat per otomans. 
Acte seguit la família Robafaves que representen la ciutat de Mataró han arribat davant l'ermita acompanyats pels nans i capgrossos.
Passades les 11 del matí s'iniciava una petita processó des de l'interior de l'ermita fins al pati de la mateixa. Enguany el patró dels marines i la pagesia ha baixat de la petita peana per ésser portat i presidir la celebració de l'Eucaristia al seu honor.

Moment de la celebració de l'Eucaristia.
Aquesta petita processó ha comptat amb la participació de la Confraria de la Coronació d'Espines que han fet de portants i han procedit a l'acompanyament musical. 
L'Eucaristia ha estat presidia per mn. Josep M. Turull acompanyat de diversos seminaristes, mn. Josep Joan Badia i d'altres mossens concelebrants.
Després de la missa s'ha portat al Sant patró fins a la porta de l'ermita enmig d'un fort vent present,  on l'Esbart Dansaire Iluro l'ha homenatjat amb els balls tradicionals de pescadors.

Moment de la petita processó amb l'acompanyament musical.

Icona de Sant Simó, un dels dotze apòstols.
Seguici de preveres davant el Sant.
Podeu seguir tota la informació de la festivitat, els actes i conèixer més sobre la tradició de l'ermita aquí.

Potser t'agraden aquestes entrades