La Túnica de Jesús Nazareno



Benedicció de la Túnica de Jesús per part de mn. Jordi Espí.

El passat diumenge 23 de setembre va començar el plat fort dels actes de commemoració del XXVè Aniversari Fundacional de la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza.
Durant les properes setmanes s’oferiran diverses eucaristies, un solemne triduum, un concert de marxes procesionals, una cercavila de gegants per als més menuts i l’esperada Processó Extraordinària. Podeu descarregar-vos el programaaquí.
El cop de sortida va ser una Solemne Missa on es va beneir la nova túnica per al Nazareno. D’aquesta manera la Germandat sencera va voler fer un petit oferiment a la imatge titular amb la que van néixer i a la que tenen gran estima, devoció i entrega.

Per als natzarens la túnica és un element central en la litúrgia de la Setmana Santa. En l’antigor la túnica era una peça de vestir que cobria el cos d’una sola peça. Abans de clavar a Jesús a la creu el romans van espoliar-lo i es van sortejar la seva túnica. Túnica que no era de Jesús ja que segons els evangelis se la va fer posar Herodes per menysprear-lo i riure’s del fill de Déu. Així es va complir una de les profecies de l’Antic Testament on deia que “ van repartir entre ells les meves robes i sobre la meva roba farien sort”.

La túnica és central per als natzarens ja que és la vestimenta que des de l’inici de les confraries de penitència utilitzen els penitents, i es poden veure arreu del món com a un element característic.
Santiago Pérez Claramunt explicant el procés de confecció
 La túnica del Nazareno de Mataró ha estat confeccionada per Santiago Pérez Clarament, que juntament amb la seva parella, són uns brodadors de renom en el món confrare català i espanyol.  En aquesta de color morat natzarè es poden observar els brodats amb motius florals més actuals i al darrera l’escut i emblema de la Confraria. Aquesta túnica serà la que portarà Jesús en la seva processó Extraordinària.

La Missa va ser presidida pel consiliari i arxiprest de Mataró mn. Jordi Espí i va comptar amb l'acompanyament musical del cor de Maria Auxiliadora i amb la presència del president de la Junta General de Confraries i Germandats sr. Manuel Zamora, el regidor delegat de participació de l’Ajuntament de Mataró el sr. Joaquim Fernández, així com regidors dels consistori,  presidents d'entitats culturals del barri de Cerdanyola i els confrares i amics de la Hermandad.

Escut de la Hermandad
Detall de la túnica



Detall dels convidats a la benedicció.

Cor de Maria Auxiliadora
 Més informació  i imatges sobre la benedicció al webblog de la Hermandad.

Potser t'agraden aquestes entrades