Espai web dels servites de Mataró

Imatge Dijous Sant 2012


Aquest any informàvem des d’aquest bloc i diversos mitjans de comunicació local de la important notícia que era per al món confrare el tornar a veure a processionar la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors després de molts anys de no fer-ho.
Aquesta congregació és un ordre seglar dels servents de Maria que tenien presència a la ciutat de Mataró des de finals del s. XVII i gairebé va desaparèixer al 1970.
Aquest any a més de la participació en la processó del Silenci de Dijous Sant també es va donar a conèixer la incorporació i professó d’un grup de persones.
Doncs en aquesta ocasió us informem que han fet el salt a tenir un espai web, i així s’incorporen a la xarxa com gairebé totes les confraries i germandats catalanes. 


En l’adreça www.servitesdemataro.es podreu trobar un estructurat recurs on consultar la història dels servites a Mataró, un recull d’imatges i links als servites d’altres indrets de Catalunya i Espanya. I com no, un recull historiogràfic de la importància dels servites a Mataró, de la magnífica obra del barroc català la capella dels Dolors i l’obra del pintor Antoni Viladomat. 

Potser t'agraden aquestes entrades