Matinal de Saetas

Moment de l'actuació de Carlos Delgado.

La Cantaora Mari Carmen Corpas
Diumenge de Rams, s'inicia el pregó de Setmana Santa que enguany ha anat a càrrec del mataroní Domingo de la Ossa. Posteriorment i tal i com fa 24 anys la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza ha ofert la Matinal de Saetas al Parc de Cerdanyola, o popularment conegut com Can Tuní.
Excel·lents cantaors i cantaores tant de Mataró com vinguts d'arreu per tal d'oferir el cant per excel·lència de la Setmana Santa, el res, l'oració feta cançó, i que es podran escoltar a la Processó que organitza la mateixa germandat el Dijous Sant al barri de Cerdanyola.


Una part del públic cercant ombra
Les desitjades veus mataronines en aquest encontre com Carlos Delgado i Cayetano Lancho han estat acompanyades per altres cantaors, i també les apreciades veus femenines, ja que hi ha qui diu que la Saeta en una veu femenina trencada té un altre to i sonoritat especial, també replegat de sentiment i passió. Els cantaors han estat acompanyats musicalment per la Banda de Cornetas y Tambores de la mateixa germandat que ha interpretat diverses peces de música confrare i que també es podran escoltar a les processons mataronines.
El Hermano Mayor Javier Lechuga agraïnt la presència. Al seu costat Ventura Santana
Tal i com és tradició, a la mitja part la Peña Al-Andalús ha ofert un repertori de ball, música amb la caractetística escenificació peculiar de la Peña que han simbolitzat una processó amb la multitud de balladors i balladores que composen aquest grup que tan aplaudit i acollit ha estat també pels presents.
Enguany la Matinal de Saetas  ha estat conduïda per Ventura Santana, que entre d'altres coses també es costaler de Jesús i germà de la germandat, en un matí on el sol ha fet acte de presència i que ha fet que molts i moltes dels assistents haguessin de cercar una mica d'ombra.

Vista de la Matinal de Saetas

Potser t'agraden aquestes entrades