El Prendiment de Jesús


Jesús és captiu
Els portants de Jesús traient el pas de Santa Maria.
Malgrat el gran públic concentrar silenci a la plaça de Santa Maria. Se sent la veu del catapàs que va dirigint els portants -que de negre rigorós- van mig ajupits i amb les túniques recollides per a posar passar per la porta de la mil·lenària Basílica de Santa Maria.  Silenci, més silenci fins que el Captiu surt completament de la Basílica i el públic arrenca els primers aplaudiments a l'hora que l'Agrupració Musical de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors amenitza l'himne processional. Torna el silenci i arrenca el prendiment de Jesús.
Judes retant als membres del Sänedrí
Els portants es posen cadascú al seu varal i amb les cares de concentració segueixen expectants l'escenificació del prendiment que altra any organitza la Confraria amb actors amateurs, però dels quals es denota una gran entrega i passió pel que fan com a confrares. 
Dos moments importants que s'escenifiquen: el primer la conversa de Judes amb els membres del Sanedrí jueu els quals discuteixen amb ell, Judes es defensa i s'encara. -És una tració? té les teves 30 monedes!-.L'altra moment és quan Jesús està resant a l'hort de Getsemení se li adrecen per a capturar-lo, el senyal és el bes, el petó com a senyal. - Judes! amb un petó delates al fill de l'home?- Jesús es capturat i els jueus celebren la seva captura; tot i això no ho tenen massa clar, hi ha qui tem - potser és realment el fill de Déu?-
Els captors celebrant que han agafat a Jesús
Els tambors dels Armats indicant l'entrada a la plaça.
Armtas de Mataró
 Mentre es representa l'escenificació hom pot anar veient l'ambient d'entrega i de nervis, se sent algun res molt fluixet, la cara dels presents ho diu tot. 
Entren els romans a la plaça, que representen un altre any els Armats de Mataró gairebé en tant que centuria i comandats pel capità manaia, i apressen a Jesús que és entregat pel jueus amb la petició que mori a la Creu. Cops de llança al terra marcant marcialment el pas i el característic pas de fangar, entre moltes d'altres combinacions, indiquen que Jesús ja es es mans dels romans. Els Armats de Mataró comencen a obrir pas entre el gran públic congregat i s'emporten el Captiu. Comença la Processó del Prendiment!

 A continuació us fem a mans d'un seguit d'imatges del prendiment que ha compilat el fotògraf Santi Flores per a la Comissió de Setmana Santa i per aquest blog.
La Creu de guia i la candeleria, juntament amb l'estandart bacalao comencen el seguici processional.

El capatàs donant indicacions a martell, els portants concentrats.

Moment d'inici de la Processó.

Vista del Misteri.
Silenci expectant.

Al llarg d'avui procurarem penjar les imatges de la Processó i la pujada de les Escaletes.

Potser t'agraden aquestes entrades