Festivitat i Processó de la Immaculada

 Mataró es prepara per a celebrar una altra festivitat religiosa de certa relevància per al món cristià i per a les confraries de la ciutat. Aquesta és la festivitat de la Immaculada Concepció.

Com cada any, la Hermandad de Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza s'encarrega de dignificar aquesta celebració  a la nostra ciutat i que és important arreu on hi ha presència cristiana; i per això s'organitza per al dia 7 de desembre  a les 20:39 a la Parròquia de Maria Auxiliadora  la Vigilia Mariana, i per al dia 8 la Solemne Eucaristia a les 11:00 a la mateixa Parròquia presidida per l'Arciprest de Mataró mn. Jordi Espí, que també és conciliari de la hermandad.  Acte seguit s'iniciarà la Solemne Processó en Honor a la Immaculada Concepció amb l'acompanyament musical de la Banda de  Cornetas y Tambores de la Hermandad. El recorregut serà: 
- Sortida de la Parròquia de Maria Auxiliadora, Avda. Puig i Cadafalch, Carrer de Maria Auxiliadora, Plaça Gatassa, Carrer Vitòria i Carrer Rosselló fins a la Gasa Germandat.
Us hi esperem!

Vieu aquí imatges de les processons de la Verge de la Immaculada anteriors a Mataró.
La Verge de la Immaculada de Mataró
Verge de la Immaculada de Mataró.

La Verge de la Immaculada que es va processionar té la seu de Culte a la Casa Germandat de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza i pertany a la seu canònica de Maria Auxiliadora.
Es una talla íntegre de fusta que va arribar a Mataró fa diset provinent d'un convent del poble d'Iznàjar que la va vendre a un preu simbòlic a la Hermandad. Pel que es coneix és una talla de fusta de l'any 1690 i possiblement és una compra de les religioses del poble d'Iznájar a l'escola veneciana, però també podria ésser una influència del barroc rural del camp extremenys, molt habitual a escoltures d'aquest estil. Més enllà del seu orígen, és una imatge molt venerada pels confrares d'aquesta Hermandad, que també l'anomenen la Virgen Chica ja que les seves dimensions són més reduïdes a les de les habitual imatges que es processionen.

Potser t'agraden aquestes entrades