Solemne Processó de la Verge de la Immaculada

Festivitat de la Immaculada Concepció
La Solemne Processó de la Verge de la Immaculada ha estat el darrer dels actes de celebració de la festivitat de la Immaculada Concepció.  Aquesta Processó, organitzada per la Hermandad de Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, ha recorregut els carrers del barri de Cerdanyola, que com sempre s'ha implicat de forma activa amb la seva Parròquia i amb la Hermandad d'aquest barri.
La Processó ha estat acompanyada musicalmente per la Banda de Cornetas y Tambores de la mateixa confraria, que ha tocat diverses peces musicals tant pròpies com peces de gran reconeixement en el món confrare. La Confraria de la Verònica, el cor de Maria Auxiliadora i molts confrares també han volgut acompanyat a la Verge de la Immaculada en la seva Processó, així com l'Arxiprest mn. Jordi Espí, i el Hermano Mayor de la Hermandad el sr. Javier Lechuga. 
La Verge de la Immaculada, al fons la parròquia de Maria Auxiliadora

Un dels molts balcons engalonats al barri de Cerdanyola
La Parròquia de Maria Auxiliadora ha estat engalonada de color braucel, el mateix color que portaven els portants i acompanyants a la processó en tant que faixet i camisa blanca. També s'han pogut veure molts balcons del barri engalonats per a la celebració durant tot el recorregut de la Processó.
Dia important de celebració de la Puríssima Immaculada Concepció a la ciutat de Mataró





El capatàs del pas donant intruccions als portants

Llegiu a continuació el que ens ofereix l'Arquebisbat de Barcelona sobre la Immculada Concepció de Maria:
"La festivitat és celebrada amb gran èmfasi entre els catòlics en l'actualitat però és una solemnitat oficialment molt recent. Els primers indicis de la seva celebració apareixen a Orient entre els segles VII i VIII. Triga a arribar a l'occident europeu, fins que trobem la festivitat en el calendari litúrgic de Roma en 1476. La Concepció Immaculada de Maria va ser finalment solemnement declarada com a veritat de fe definida pel Papa Pius IX el 8 de desembre de 1854. Vint anys després, el Papa Lleó XIII va elevar la festa a la màxima categoria litúrgica. La data triada està en relació amb el 8 de setembre, la festa de la Nativitat de la Verge. Entre la Immaculada Concepció i la Nativitat es dóna, per tant la mateixa dependència que entre l'Anunciació del Senyor i el Nadal."
Veieu a continuació un recull d'imatges i vídeos:
Seguici processional per l'Avinguda Puig i Cadafalch

Detall de la Processó. A la imatge l' Hermano Mayor, acompanyat per les camareres de la Hermandad.
La Verge de la Immaculada.

L'escut de la Confraria en una de les vares.

La Verge de la Immaculada.
Detall de les i els portants
Vista del Pas Processional

Vista de l'escut de la confraria a les cornetes
La Banda de Corentas y Tambores

Detall de la banda.




 


Potser t'agraden aquestes entrades