Activitats i festes de les confraries


En aquest post us relacionem de forma molt breu algunes activitats i festivitats on han participat o han organitzat les difererents confraries de la nostra ciutat.

Diada de Germanor de la Confraria de la Verònica.
El dia 22 de maig, els membres de la Confraria la Verònica  després de celebrar l'eucaristica, van anar a Don Boni en una diada de germanor on aprofiten per agraïr als seus confrares i als mbmrs de la banda la participació en els actes processionals. Després del camperol dinar, es va amenitzar la tarda amb algunes marxes de la banda de música conjuntament amb la sobretaula salesiana. 








Processó de Fàtima a Badalona.
Sagrat Cor de Jesús i  Sant Josep
Un altre any la  Hermandad del Santísimo Cristo del Redentor y Ntra. Sra. de la Soledad  de la ciuat veïna i confrare de Badalona va voler comptar amb la Banda de Tambores y Cornetas de la Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza de Mataró. Aquesta processó es va celebrar la diada del 22 de maig on es va processonar el Pas de la Mare de  Déu de Fàtima i del Sagrat Cor de Jesús i Sant Josep.



Marxa Popular 2011.

Els marxaires anaven arribant.
El diumenge 5 de juny la Hermandad Ntro. Padre Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza  va organitzar la segona marxa Popular des del barri de Cerdanyola fins a la fina Can Pratginé. A l'arribada a la finca es va celebrar una diada de germanor entre tots els assistents.





Imatge: Rafael Acedo i Antonio Burot fent la paella gegant per als marxaires

Confirmació de membres de les confraries
 Diversos cristians de l'Arxiprestat de Mataró es van confirmar amb la presència de M.S.E. Martínez Sistach i la resta de preveres de l'Èsglésia. En aquest emotiu acte del sacrament de la confirmació, es van confirmar diversos confrares de la Germandat de Jesús Captiu i Nostra. Sra. dels Dolors. 

Revetlla de Sant Joan

La Revetlla al carrer Rosselló
També les confraries varen celebrar la revetlla de Sant Joan el dia 23 de juny: La Hdad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza varen organitzar una revetlla al carrer Roselló, on tenen la Casa Germandat per a compartir-la amb els veïns i veïnes del barri de Cerdanyola.

Per la seva part la Confraria de Jesús Captiu i Nostra. Sra. dels Dolors va organtizar la revetlla per als confrares i amics al pati del rector de la Basíica de Santa Maria.

El pati del erctor, al fons la revetlla


Celebracions del Corpus Christi
Banda de TT y CC.
La Hdad. Ntro. P. Jesús Nazarerno y Ntra. Sra. de la Esperanza va participar amb la seva banda de TT. y CC. a la Processó del Corpus de la Comunitat Cristiana de San Martí de Cerdanyola del Vallés.

La Comunitat cristiana de Sant Pau, ubicada al barri del Palau també va organitzar un altre any la processó del Corpus. En a aquesta ocasió va acollir la Confraria de la Coronació d'Espines i la Germandat de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors, que també van ser-hi presents a la festivitat.




Moment de la Processó del Corpus

 També es va celebrar la tradicional i Solemne processó del Corpus al bari de Cerdanyola, organitzada per la Parròquia Maria Auxiliadora, on hi van participar també molts confrares membres de la comunitat cristiana de Maria Auxiliadora.

Participació a les festes de les escoles i de barri
Durant aquest mes de juny les diverses confraries també han participat dels actes de final de curs d'algunes escoles i agrupacions, però també a les festes dels barris de la ciutat de Mataró.