La pujada de les Escaletes

Un dels moments més esperats de la Processó del Prendiment sense cap mena de dubte és la pujada de les Escaletes. És cert que té moments magnífics com són la sortida del Pas de Jesús Captiu iniciat el prendiment de la Basílica de Santa Maria, la baixada per al Riera darrera d'uns armats desfilant i fangang, o quan els Armats de Mataró fan un quadre d'honor per a acomiadar a Jesús Captiu; però el moment més esperat per al nombrós públic assistent és aquest moment. Doncs aquest moment s'ha convertit en un dels actes importants de la ciutat de Mataró; un fet recent, de fa pocs anys, i que la població de Mataró viu com una cosa destijada i esperada com si fos de tota la vida.La veritat sigui dita, és una barreja de devoció, nervis, entrega després d'hores de processó, que es converteix en una efervescència col·lectiva on el públic assistent amb els seus aplaudiments i ànims empeny a Jesús Captiu Escaletes amunt.
Imatge: Els Armats de Mataró pujant les escaletes en formació.
Abans però, també es pot veure les bigues romanes i la desfilada dels Armats que fan d'antesala al moment de la carrera, però que tot en sí, és un fenomen pletòric, magnífic i de gran devoció. És un fet que ha arrelat i que sense voler-ho la Germandat organitzant, ha fet que aquest espai passi a ser molt petit pel gran volum de població que allà es concentra per viure aquests moments.
"vamonos" diu el capatàs després de fer els tocs de campana i els 52 portants, molts homes i dones, comencen a portar el més ràpid que poden i els hi permeten les seves forces Escaletes amunt a Jesús Captiu.
Unes Escaletes que no s'acaben mai; però  els portants continuarien més enllà perquè en aquest moment són els peus de Jesús, dos peus coordinats amb 104 cames que es mouen sota la música accelerada de l'Agrupació Musical.
Al arribar a les Escaletes arriba el moment d'explosió on el sobreesforç es recompensant per les centenars d'abraçades entre confrares i dels seus amics i familiars.

Què continuï la Processó del Prendiment!


 Imatge: La biga romana
 Imatge: Els Armats entrant pel carrer de Sant Joan.
Imatge: El Pas procesional de Jesús Captiu inicia la marxa escaletes amunt
Més imatges a:


    Potser t'agraden aquestes entrades