Preparant la nostra Setmana Gran.

 Imatge: La gran caracterítsca de totes les confraries és el treball en equip.

 Tot i que les confraries de la ciutat Mataró fa dies que estan plenament immerses en la Setmana Santa i ja s’han celebrat processons i actes litúrgics importants; aquests dies s’ultimen els darrers assaigs dels portanst, costaleros i Armats de Mataró, per tal de coordinar les tropes, quadrilles i grups de confrares que participen en les diferents processons.
Fa dies ho recordava el reportatge del capgros.com on es feia menció de les setmanes prèvies a la Setmana Santa de com es preparaven els confrares i els membres de les bandes de música de la ciutat. Però la veritat és que les confraries de Mataró fa mesos que estan treballant per la celebració de la Passió i Resurrecció de Jesús.

Imatge: Reunió de portants de la Mare de Déu de l'Esperança la nit de dimarts Sant, en una casa Germandat que es queda petita.

Centenars de persones són les que formen part d’aquestes quadrilles, tropes i grups, i que sempre es reuneixen a la tarda-nit no només per assajar, sinó per a treballar per la seva confraria, pel seu barri i la seva ciutat. Les Juntes de Govern treballen durant tot l’any i demostren que són entitats vives; però preparar-se i mantenir una confraria significa centenars i centenar d’hores.
Des d’aquest blog es vol felicitar a totes les persones que fan que la Setmana Santa de Mataró sigui com és, i sobretot per la gran disposició i temps invertit per part de tots i totes, que ja està essent recompensant i en breu es podrà ser gratificat amb la celebració del Misteri de la Passió.
Només les juntes de govern i els grups de persones coneixen el grau d’exigència que això requereix i el temps que han de treure de la família i d’altres coses per a que així sigui. Una forta felicitació a tots i totes.
Imatge: Un dels paters del pas de Jesús donant instruccions als costalers el darrer dies d'assaig.

Potser t'agraden aquestes entrades