Tingueu Memòria i Record, una història de la Setmana Santa de Mataró.

El llibre sobre la història de la Setmana a Santa de Mataró ja és un fet.

Aquest dijous 17 s'ha presentat en roda de premsa, en el marc de l'exposició Setmana Santa Pas a Pas, el llibre "Tingueu memòria i record, una història de la Setmana Santa a Mataró", obra de l'historiador mataroní Xavier Alarcón. 
Imatge: l'historiador Xavier Alarcón mostrant la portada del llibre.
Aquest llibre s'ha editat gràcies al suport de l'Obra Social de Caixa Laietana, que sempre ha donat suport a la Comissió de Setmana Santa, així com la col·laboració del Museu Arxiu Santa Maria de Mataró, la Comissió de Setman Santa entre d'altres.

L'Obra es facilitarà als i les congressistes el proper dia 25 de febrer en la documentació del Vè Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Mataró, i posteriorment es facilitarà una còpia a totes les escoles, biblioteques, parròquies i centres de consulta de la ciutat.

En aquest llibre es fa un repàs a la història de les processons a la ciutat de Mataró que estan datades a l'any 1605, posant de relleu que és un fenomen que ve del passat i que ha estat subjecte a la pròpia història de la ciutat i la societat catalana en general amb etapes de gran fervositat i participació i etapes amb misèries i penúries fins a la recuperació actual per part de la Comissió de Setmana Santa a 'any 1986.

Com a obra història recull no només les tradicions i processons, sinó que fa un repàs de tot el relacionat amb la Setmana Santa, explica anècdotes històriques i episodis interessants en el sinus de les confraries i armats,  i com els mataronins i mataronines es bolcaven en els actes processionals. També hi ha una explicació d'algunes situacions gracioses i que han passat de boca en boca durant els anys.
 
Imatge: d'esquerra a dreta, sr. Jesús Moya co-director del Vè Congrés, l'historiador Xavier Alarcón, el sr. Ricard Navarro president de l'Obra Social de Caixa Laietana i el sr. Josep Jubany Director del Vè Congrés. 
L'obra també ofereix un recull documental i fotogràfic i es converteix en una lectura interessant no només per al món confrare sinó per a qualsevol apassionat de la història de la ciutat. 

Imatge: L'autor del llibre i els col·laboradors/res de la Comissió de Setmana Santa de Mataró i l'Obra Social de la Caixa Laietana.

Imatge: a la tarda es va celebrar un acte públic de presentació del llibre a l'Ateneu Caixa Laietana.

A continuació us oferim alguns link de mitjans de comunicació que s'han fet ressó:
 També us oferim un vídeo del canal de l'Obra Social de Caixa Laietana sobre l'Expsició: Setmana Santa Pas a Pas.

Potser t'agraden aquestes entrades