Més presentacions del Vè Congrés

Continuen les presentacions del Vè Congrés arreu. 

El proppassat dissabte els membres del Comitè van realitzar tres presentacions a Malgrat de Mar, a Sant Andreu de Llavaneres i a Tortosa.

A Malgrat de Mar es va fer la presentació a la Biblioteca La Cooperativa   amb la participació de confrares de l’Alt Maresme; sobretot de la Cofradía de Nuestra Sra. de la Paloma y Jesús del Perdón  i de la Cofradía Vírgen de los Dolores y el Cristo Yacente de Pineda de Mar, així com el rector de la parròquia de Sant Narcís.

Després de la presentació de les actuacions del congrés es va propiciar un debat interessant amb i les presents sobre la situació de les confraries a l’Alt Maresme. En el cas de Pineda de Mar també celebren el 25è aniversari de les seves processons com és el cas de la Comissió de Setmana Santa de Mataró aquest any.
 Imatge: Presentació a la Biblioteca La Cooperativa de Malgrat de Mar.


També es va presentar a  la població de Sant Andreu de Llavaneres a la rectoria de la a parròquia de Sant Andreu. En aquesta van participar confrares de les diverses confraries de la població. Sant Andreu de Llavaneres és una localitat important dins de la història de les processons actuals a la ciutat de Mataró, ja que els anys que no es van realitzar processons a la ciutat de Mataró molt antics confrares van rebre el suport de la població veïna que els va acollir i van donar suport fins a l’any 1985.
Imatge: El consiliari de la Comissió de Setmana Santa de Mataró msn. Bivenç Mira i Manel Riera a la presentació.
Imatge: Presentació del Vè Congrés a Tortosa. 
Tortosa és una altra de les ciutats importants en el panorama confrare català. Actualment les confraries estan unides en l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa i  l’any 2010 va celebrar el seu 30è aniversari. També l’any 2010 va ser un any important per a l’Agrupació de Confraries que van veure com el Departament de Cultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre aprovava el projecte per tal que a l’Església de Sant Antoni s’instal·li el Centre d’Interpretació de Setmana Santa.

Imatge: Presentació del Vè Congrés a Tortosa.  
Doncs també es va presentar el congrés en aquesta ciutat no podent anar una presència notable de membres del Vè Català atès que en el mateix moment se celebrava la presentació també a Malgrat de Mar i Sant Andreu de Llavaneres.

Potser t'agraden aquestes entrades