Tot apunt per a l'exposició Setmana Santa Pas a Pas

Imatge: Detall dels 4 angelets que decoraven un pas, obra de Jordi Puiggalí.


La feina realitzada per diversos confrares, voluntaris/àries durant els darrers mesos s'ha anat visualitzant. La idea original de recuperar ensers clàssics de la Setmana Santa mataronina des del barroc fins als nostres dies, i cercar la ubicació de les antigues imatges de la ciutat per a ésser exposades a la ciutat ja és un fet.
Gràcies a aquesta feina, el suport rebut per part del Museu Arxiu de Santa Maria, les parròquies de la ciutat, i les mateixes confraries, germandats i armats, juntament amb la gran col·laboració de l'Obra Social de Caixa Laietana que va apostar per aquesta idea, l'Ateneu de Caixa Laietana  oferirà l'exposició.
Imatge: Detall d'una de les vitrines dedicada a Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors.
Setmana Santa Pas a Pas

En aquesta exposició ubicada en tres plantes hom podrà apreciar a l'entrada una processó actual on hi ha les vestes, túniques, uniformes... que vesteixen els costaleros, portants, natzarens i bandes de música de la ciutat, així com els diversos cartells des de la recuperació de les processons l'any 1986. En la primera planta s'ofereix al visitant el moment actual de la Setmana Santa mataronina, on cada confraria, germandat i armats tenen una petita part exposada dels seus ensers més característics de la seva confraria o del seu misteri. El visitant podrà apreciar diferents models d'ensers que es barregen a la ciutat, fruit de la seva tradició històrica, així com l'element important de vida del món confrare. En el mateix pas hi ha el Pas de Pal·li de la Mare de Déu dels Dolors.
En la segona planta de l'exposició s'ofereix el passat de la tradició catalana vinculada a la Setmana Santa. En aquest espai es pot apreciar elements que s'han conservat al pas del temps i que el més grans podran recordar. Es podran trobar els clàssics i popularment anomenats "espantajueus", les cadenes dels natzarens a la ciutat que arrossegaven amb la cintura, algunes vestes i elements barrocs dels passos, així com totes les imatges que es conserven a l'actualitat  que es processionaven a Mataró abans del 1969.
També cal dir, que hi ha algunes  curiositats a l'exposició, sobretot en la part antiga, però per a descobrir-les, cal anar a veure-les.
Imatge: muntant una de les parts de les processons actuals dedicada als armats de Mataró. A Dalt els voluntaris/àries treballant.

Més informació sobre la Setmana Santa Pas a Pas:

Potser t'agraden aquestes entrades