Mataró es convertirà el proper cap de setmana en seu de la Setmana Santa Catalana


Representants de 45 confraries i 19 ciutats ja han formalitzat la seva inscripció al congrés.


El Vè Congrés de Congregacions, Confraries i Germandats encarrila la seva darrera setmana prèvia.

La Comissió de Setmana Santa enguany és l’encarregada d’oferir al món confrare català un congrés per a treballar la realitat i el futur de les confraries, i continua la feina realitzada pels anteriors congressos realitzats a Tarragona, Girona, Barcelona i Reus.

Ja s’han realitzat alguns actes pre-congressuals com és l’exposició sobre el passat i el futur anomenada Setmana Santa Pas a Pas a l’Ateneu Caixa Laietana, la presentació del llibre “Tingueu Memòria i Record: una història de la Setmana Santa Mataronina”, així com la presentació del vi per cellers de Mataró en motiu del Vè Congrés.  Però el plat fort serà aquest cap de setmana que concentra més de 26 actes i activitats.

Entre les més destacades el divendres dia 25 hi haurà la presentació del Congrés, la presentació del cartell de Setmana Santa 2011 i un concert solidari de bandes de les germandats de la ciutat

El dissabte, que començarà amb una Santa Missa, a la Parròquia de Sant Josep, concentra les ponències marc i les taules rodones, i un sèrie de visites culturals com són el castrum dels Armats , els diorames i pessebres de l’Associació de Pessebristes de Mataró, visites culturals a la ciutat, una desfilada dels Armats, i un concert de Música Sacra a la Basílica de Santa Maria. 

El diumenge s’iniciarà amb una Santa Missa a la Mil·lenària Basílica de Santa Maria presidida per Mns. Lluís Martínez Sistach, acte seguit continuaran les taules rodones i grups i es farà la presentació de les candidatures per al VI Congrés, entre d’altres.

La seu del Congrés serà el Teatre Monumental, situat a la Riera 169 de Mataró, i encara resta obert el termini per a inscriure’s al Congrés.

Per a tenir més informació sobre el Congrés:
  • http://vcongres2011.cat/.
    • Si us voleu inscriure heu d'anar a l'apartat on diu inscripcions, i seguir les indicacions del web.
    • Si necessiteu suport o voleu fer-ho per telèfon podeu trucar als telèfons del Vè Congrés 679630365 (Jesús) ó 626970580 (Josep)
  •   Encara esteu a temps, us hi esperem a Mataró!

Potser t'agraden aquestes entrades