MATARÓ TINDRÀ NIT DE SILENCI



Després de la no realització de l’any passat de la tradicional Nit del Silenci el Dijous Sant, aquesta Setmana Santa 2009 la Confraria de l’Oració a L’Hort i la Confraria de la Coronació d’Espines faran que enguany sigui possible.

Aquesta Processó té certa rellevància i importància per a la ciutat, ja que juntament amb el Via Crucis Interparroquial de Mataró que es fa el matí del Divendres Sant, són dos actes de Setmana Santa antics i que es feien abans de la recuperació de les processions a la ciutat de Mataró.

Unes de les grans característiques de les processons mataronines són el barreig d’elements de diferents estils de processionar les imatges i de celebrar la Setmana Santa arreu de la península, així com elements tradicionals i austers de les processons mataronines amb elements de nous.

La no celebració l’any passat va suposar un “cop” moral per a les confraries i germandats de la ciutat i és per això, que des de la Comissió de Setmana Santa de Mataró es remarca la importància de la recuperació d’aquesta Processó que es fa al centre històric de la ciutat.

Els dos misteris que surten en aquesta processó són el de l’Oració a l’Hort, que simbolitza Jesús pregant a Jetsemaní a les afores de la ciutat de Jerusalem abans de ser apressat i rebre el petó de Judes; i el de la Coronació d’Espines, que simbolitza la tortura de Jesús per part dels soldats romans en la seva passió en el moment que es coronat amb la corona d’espines.

El Dijous Sant a més, concentra molts altres actes i activitats de Setmana Santa, essent una altre processó important la del barri de Cerdanyola. Vieu aquí el programa d’actes.



Imatges: Escuts de les confraries
Foto: Oració a l'Hort. foto de capros.com

Potser t'agraden aquestes entrades